Nieuws

Joany Peters jongste hotelmanager Hilton Nederland

Joany Peters is vanaf 1 september de jongste general manager binnen de Nederlandse Hilton-groep. Op 26-jarige leeftijd krijgt ze de verantwoordelijkheid over het 90 kamers tellende hotel DoubleTree by Hilton Sittard. Tijd voor een telefoontje. ‘Dit is waar ik zeven jaar geleden alleen maar van heb kunnen dromen.’

Gefeliciteerd! Hoe word je op je 26e general manager?
‘Lastig om dat zo te zeggen. Ik denk dat meerdere factoren daarbij een rol spelen. Direct na mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan bij een grote hotelketen en daar heb ik veel geleerd. Toen ik bij Black Label Hospitality, de eigenaar van het hotel, in Sittard startte, heb ik direct duidelijk gemaakt dat ik de ambitie had om door te groeien. En ik geloof er ook in dat hard werken wordt beloond.’

‘DoubeTree by Hilton Sittard is een nieuw hotel. Ik heb er gesolliciteerd en werd aangenomen. Omdat het op dat moment nog in verbouwing was, kon ik aan de slag op het hoofdkantoor van Black Label Hospitality. Daar werkte ik op de reserveringsafdeling en was ik verantwoordelijk voor de banqueting en partijen van drie hotels.’

‘In Sittard startte ik als receptioniste en was er voor die afdeling al een leidinggevende. Na een jaar werd ik supervisor receptie en ondersteunde ik de frontoffice manager. Na het vertrek van de hotelmanager groeide mijn leidinggevende door en mocht ik aan de slag als front office manager. Vervolgens vertrok de huidige general manager en stond ik vooraan daar waar het ging om de opvolging.’

Wat vind je ervan om de jongste general manager te zijn binnen de Nederlandse groep van Hilton-hotels?
‘Het is een hartstikke mooi compliment en iets waarvan ik zeven jaar geleden na het afronden van mijn studie alleen maar kon dromen.’

Was het je ambitie om door te groeien tot general manager?
‘Ik heb weliswaar al vroeg aangegeven te willen groeien en heb mijn takenpakket door de jaren heen ook kunnen uitbreiden, maar ondanks dat had ik dit niet gedacht toen ik drie jaar geleden aan de slag ging in dit hotel.’

Heeft je leeftijd een rol gespeeld?
‘Niet voor Black Label Hospitality en niet voor mij. Het is een doel geweest sinds ik op mijn negentiende afstudeerde, maar ik had zogezegd niet verwacht dat het zo snel gerealiseerd zou zijn.’

Hoe gaan we het jeugdige elan en het feit dat je een vrouw bent terugzien in je manier van leidinggeven?
‘Het eerste half jaar ben ik in opleiding, mede daarom weet ik nog niet wat mijn stempel is of wordt. Mijn leiderschapsstijl moet zich nog ontwikkelen. We beschikken over een goed team, de eerste prioriteit is om dat bij elkaar te houden. Daarnaast gaat het om tevreden gasten en vervolgens komen de veranderingen vanzelf.’

‘Aan de vrouwelijke touche zijn de mensen in het hotel al gewend. Mijn voorganger was namelijk ook een vrouw en van haar heb ik veel geleerd. Het moet een mooie mix zijn tussen luxe en toegankelijkheid. Iedereen moet zich er thuis voelen.’

Wat vind je belangrijk?
‘De mensen om me heen. Het voor medewerkers en gasten zo makkelijk en prettig mogelijk maken.’

Wat is DoubleTree by Hilton Sittard voor een hotel?
‘Het is een franchisehotel van de DoubleTree by Hilton-tak, dat wordt geëxploiteerd door Black Label Hospitality en is gerealiseerd in een monumentaal pand. We hebben negentig kamers, twee terrassen, een restaurant en een bar. Het team bestaat uit 35 medewerkers.’

Lees ook:
Streep door prijsafspraken Booking: ‘Ook gasten profiteren’
Deze hotelterrassen horen bij de beste van ons land
Hans Kinkartz over 25 jaar Atelier in Gulpen: ‘Ster als ultieme erkenning’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Genieten van Zeeuwsche Zoute de hele dag door

Volgend artikel

Roel Dusseldorp: al 15 jaar aan het roer bij Hotel New York

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.