Nieuws

Jeroen Achtien en Nelson Tanate nieuwe rechterhand Jonnie Boer

Maik Kuijpers vertrekt bij De Librije. De 31-jarige Kuijpers stopt eind december als chef-kok van het driesterrenrestaurant. Hij wordt opgevolgd door Jeroen Achtien en Nelson Tanate, die al jaren deel uitmaken van het team.

Kuijpers heeft, ondanks de keuze om te stoppen, nog geen concrete plannen voor zijn volgende stap. ‘Ik voel dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging, maar voordat ik aan iets nieuws begin wil ik eerst mijn tijd bij De Librije goed afronden. Ik heb altijd met veel plezier voor Jonnie en Thérèse gewerkt en dat gevoel moet ook afstralen op mijn vertrek.’

Opvolging
Jonnie en Thérèse: ‘Wij zijn super trots op Maik. Wij hebben ontzettend mooie jaren met hem gehad, waar wij hem erg dankbaar voor zijn. In de dertien jaar dat hij voor ons werkte, is hij enorm gegroeid.  Dat hij een geweldige toekomst tegemoet gaat, staat vast. Ook zullen wij in de toekomst zeker nog met elkaar samenwerken.’

Onder eindverantwoordelijke Jonnie Boer zal de dagelijkse leiding van de keuken in 2018 worden overgenomen door Jeroen Achtien en Nelson Tanate, die beiden reeds zeven jaar voor De Librije werken als sous-chef. Zij zijn er klaar voor om deze taak op zich te nemen.

Toekomstplannen
De laatste jaren is het takenpakket van Kuijpers steeds breder geworden. Zo ondersteunde hij onder meer bij de ontwikkeling van producten uit naam van De Librije waaronder PUURST, Librije’s Private Label Gin&Jonnie en De Librije-gerechten in The World Business Class van KLM. Maar ook is hij zeer nauw betrokken bij het opzetten van projecten zoals Chefs (R)Evolution en Librije’s Delfins Beach Resort op Bonaire. ‘Dat is een aspect van mijn werk waar ik veel energie uit haal. Zelf ondernemen is dan ook zeker één van de opties voor de toekomst’, vertelt Maik.

Hoogtepunten
Maik heeft vele mooie hoogtepunten mogen beleven bij De Librije, zoals de bekroning met drie Michelinsterren, al jaren een vermelding in de top van het magazine Lekker waarvan meerdere keren op de eerste plek, de 19,5 punt van Gault&Millau, zes jaar in de World’s 50 Best Restaurantsthe-Best-of-the-Best award en topnotities in La Liste en Opiniated About Dining.

Maik Kuijpers
Kuijpers speelde zichzelf al vroeg in de kijker door het winnen van prijzen zoals de Zilveren Champignon, het NK Jonge Koks, het NK Koks en de Wynand Vogel Bokaal. Ook heeft hij stages achter de rug bij beroemde restaurants als The Fat Duck en Berasategui. In 2012 werd hij door zijn benoeming als chef-kok bij De Librije een van de jongste chefs op dat niveau. Kuijpers was toen 24 jaar oud.

Jonnie Boer over Maik Kuijpers

Vorig artikel

Win een exemplaar van de Italiaanse kookbijbel ‘Eataly’

Volgend artikel

Maarten Koek aan de slag bij Restaurant Niven in Rijswijk

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.