Nieuws

Jean Luc Etienne nieuwe sommelier restaurant Parkheuvel Rotterdam

Jean Luc Etienne is de nieuwe restaurantmanager en sommelier van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. ‘Ik zit hier helemaal op mijn plek’, aldus de Hagenaar, die samen met chef-kok en eigenaar Erik van Loo een nieuw team vormt. De afgelopen zes maanden werkte hij in de Maasstad voor FG Restaurant.

De 44-jarige Jean Luc Etienne werkt al 25 jaar in de horeca. Op zijn cv onder andere restaurants in Amsterdam en Voorburg. Het afgelopen jaar werkte hij voor het tweesterrenrestaurant van François Geurds.

Restaurantmanager
‘Bij Parkheuvel mag ik met prachtige producten werken’, aldus de nieuwe restaurantmanager en sommelier. ‘Gasten komen hier echt voor een avondje uit. Ik vind het heerlijk om hen gelukkig te maken, daar kan ik echt van genieten.’

Champagne
De eerste door Jean Luc gekozen wijn op de nieuwe menukaart van Parkheuvel is de Brut Natuur Champagne. Een champagne waaraan geen suikers zijn toegevoegd, waardoor deze droger is dan normaal. ‘Het past heel mooi bij de gerechten die we serveren, zoals bijvoorbeeld oesters.

Michelin
Restaurant Parkheuvel van Erik van Loo is gelegen in Het Park, in het bezit van twee Michelinsterren en aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers.

Smaken, signatuur en Rotterdam

Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van restaurant Parkheuvel. In deze video spreekt hij ober zijn smaken, zijn signatuur en de stad Rotterdam. In het gerecht dat omschrijft wie hij is, komen invloeden vanuit de hele wereld samen op het bord. Maar wel op een Parkheuvel-manier.

Vorig artikel

Villa Beukenhof Oegstgeest viert 500-jarig bestaan met grand gala

Volgend artikel

Château St. Gerlach heeft ‘mooiste venue’ in koffie top 100

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.