Nieuws

Japanse kersenbloesem op het menu bij Hotel Okura Amsterdam

De bloei van de kersenbloesem betekent volgens Japanse tradities de start van de lente. Niet gek dus dat deze sakura de komende periode een centrale rol krijgt bij Hotel Okura Amsterdam en is besloten om er flink mee uit te pakken.

Hotel Okura Amsterdam en Japan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet gek dus dat er aandacht is voor Japanse tradities. Een ervan is de start van de lente, het moment dat de kersenbloesem (de sakura) in bloei staat.

Yamazato Restaurant
In Yamazato Restaurant worden gerechten geserveerd met daarin verwijzingen naar de kersenbloesem. Ook in het servies en de kimono’s van de serveersters is de sakura terug te vinden.

Patisserie
De bloesem heeft ook de patissiers van het hotel geïnspireerd en de resultaten daarvan komen samen in een smakelijke Afternoon Tea. Allerlei lekkernijen in de stijl van de bloesem en sakura-thee.

Cocktail
De cocktailliefhebber moet naar de 23e etage voor een bezoek aan de Twenty Third Bar. Daar wordt de Caipikura Cocktail geserveerd en deze heeft elementen van kersenbloesem.

Wat rest, is wachten op de bloei van de kersenbloesem. Via het Instagram-account van Hotel Okura Amsterdam kun je daarvan op de hoogte blijven.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Internationale topchefs in keuken restaurant Tribeca in Heeze

Volgend artikel

Eperheide lam: een mooi verhaal en een uitzonderlijke smaak

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.