Nieuws

Japanse certificering voor restaurants van Hotel Okura Amsterdam

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka hebben de certificering ontvangen voor bedrijven in het buitenland die Japans eten ondersteunen. Volgens Hotel Okura Amsterdam, waarvan beide eetgelegenheden deel uitmaken, zijn het de eerste restaurants in ons land met dit certificaat.

Het certificaat dat Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka, beide in Amsterdam, hebben ontvangen, benadrukt het gebruik van authentieke Japanse gerechten en dranken door bedrijven buiten Japan.

Authentiek en oorspronkelijk
Het is een initiatief van handelsorganisatie JETRO en wordt uitgereikt aan restaurants, bars en groothandels buiten Japan die volgens het ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan authentieke en van oorsprong Japanse producten gebruiken.

Beide restaurants staan onder culinaire leiding van executive chef en manager Masanori Tomikawa. Yamazato Restaurant is in het bezit van een Michelinster.

‘De kwaliteit van producten staat voorop in onze keukens en om onze gasten het beste te kunnen bieden, ontkomen we er niet aan bepaalde ingrediënten uit Japan te importeren.

Ook de restaurants Shiro (’s-Hertogenbosch), Raku (Uithoorn) en Hokkai Kitchen (IJmuiden) mochten het certificaat tijdens een bijeenkomst in Hotel Okura Amsterdam in ontvangst nemen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Wine&Dine bij restaurant De Leuf in Ubachsberg

Volgend artikel

André Rieu-arrangement bij Oostwegel Collection

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.