Nieuws

Italiaanse lunch van Dick Soek bij Piloersema

Dick Soek houdt op zondag 27 mei een Italiaanse lunch bij Borg Piloersema in Hamsterborg. Het plan is om te eten in de boomgaard van de eeuwenoude Groningse boerderij.

Het belooft spectaculair te worden met lange tafels in de boomgaard. Met op de tafels schalen met eten, flessen wijn en manden met brood. Het tafelkleed bestaat uit rood geblokt tafelzeil.

Dick Soek kookt een 4-gangenlunch geïnspireerd op het kookboek ‘Con Amore’ van Sofia Loren. Het menu bestaat uit een antipasti met favoriete hapjes van Sofia Loren, gnocchi met gorgonzola, lam met doppertjes en een chocoladetaart uit Sicilië.

De lunch begint stipt om 12.30 uur en bevat een all-in arrangement met aperitief, wijnen, water en koffie. Aanschuiven kan voor 59,50 euro per persoon. Bij slecht weer vindt de Italiaanse lunch plaats in het restaurant en het voorhuis.

De Piloersemaborg, gelegen in het Westerkwartier niet ver van het Reitdiep, is de enige overgebleven borgboerderij van de provincie en daardoor uniek. Het huis ademt de sfeer van een statige 19e eeuwse boerenbehuizing en is met boerenantiek ingericht. In de voormalige schuur, nu het achterhuis, en op de bovenverdieping van het tussenhuis bevinden zich de gastenverblijven.

Wie na de lunch nog verder wil genieten van het Groningse land, kan blijven slapen in een van de appartementen op het terrein. De gastenverblijven zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien.

Aanmelden voor de Italiaanse lunch op 27 mei kan door een mail te sturen naar info@piloersema.nl.

Vorig artikel

ChefsFriends proeft Zuid-Afrikaanse wijnen van Nederburg

Volgend artikel

Streetfood barbecue bij De Burgemeester in Linschoten

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.