Nieuws

Inter Scaldes in Kruiningen op 1 in Lekker Top-100 2020

De top 100 voor 2020 van Lekker wordt aangevoerd door Inter Scaldes in Kruiningen. De Librije in Zwolle staat op de tweede plek en Tribeca in Heeze is de nummer 3. Claudia en Jannis Brevet voerden de ranglijst vorig jaar ook aan.

Opnieuw staan Claudia en Jannis Brevet met Inter Scaldes in Kruiningen op de hoogste trede van de Lekker Top 100.

Inter Scaldes
Hun toprestaurant in Kruiningen stond op plek 1 in de editie van 2019 en dus ook in de lijst voor 2020. ‘Hartverwarmende gastvrijheid, een overrompelende keuken en een prachtige locatie’, oordelen de inspecteurs van de Nederlandse restaurantgids, die dit jaar 42 jaar bestaat.

De Librije
De runner-up is eveneens dezelfde als vorig jaar: De Librije in Zwolle van Thérèse Boer en Jonnie Boer.

Tribeca
Tribeca in Heeze van Claudia en Jan Sobecki is nieuw in de top 3, die vorig jaar werd gecompleteerd door De Leest in Vaassen van Kim Veldman en Jacob Jan Boerma.

De Leest
Dat restaurant zakt naar de vierde plek ‘met een eervolle vermelding’. ‘Het restaurant gaat eind dit jaar sluiten en is daardoor niet opgenomen in de lijst’, aldus Lekker.

Top 10
De volledige top 10 is als volgt:
1) Inter Scaldes in Kruiningen
2) De Librije in Zwolle
3) Tribeca in Heeze
4) De Leest in Vaassen (eervolle vermelding)
5) De Lindehof in Nuenen
6) Ciel Bleu in Amsterdam
7) Spectrum in Amsterdam
8) Pure C in Cadzand
9) FG Restaurant in Rotterdam
10) Da Vinci in Maasbracht

ChefsFriends feliciteert de restaurants en hun eigenaren van harte met deze prachtige prestaties. Benieuwd naar de top 100, volg dan deze link. De 2020-editie van de Lekker500 ligt op 29 oktober in de winkel.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Blok’s Restaurant in Amersfoort wordt in nieuwe jaar MEI

Volgend artikel

Heerlijke herfst met deze kazen en dit drink je erbij

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.