Nieuws

Inter Scaldes en De Librije hebben 19,5 punten in Gault&Millau 2018

Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle hebben 19,5 punten in de Gault&Millau-gids 2018. Tribeca in Heeze (vorig jaar nieuwkomer met 18 punten) en De Leest in Vaassen volgen met 19 punten, De Kromme Watergang in Hoofdplaat heeft 18,5 punten. De presentatie was 6 november in Utrecht.

In de culinaire gids Gault&Millau staan restaurants gerangschikt op basis van punten. De maximale score is 20.

Absolute top
De lijst voor 2018 telt twee bedrijven met 19,5 punten: Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle. Het Zeeuwse restaurant heeft ook de Gastvrouw van het Jaar in haar geledingen: Claudia Brevet.

Tribeca en De Leest
Tribeca in Heeze en De Leest in Vaassen scoren 19 punten, daarachter staat De Kromme Watergang met 18,5 punten.

Amsterdam
Zij worden gevolgd door liefst zeven restaurants met 18 punten: Ciel Bleu (Amsterdam), Librije’s Zusje (Amsterdam), Vinkeles (Amsterdam), De Lindenhof (Giethoorn), Parkheuvel (Rotterdam), De Treeswijkhoeve (Waalre) en De Groene Lantaarn (Zuidwolde).

Stijgers
Grootste winst in de nieuwe gids is er voor Damianz. Het restaurant van Gault&Millau Hotel van het Jaar Het Arresthuis in Roermond gaat van 12 naar 15 punten.

Andere opvallende stijgers zijn De Groene Lantaarn (van 17 naar 18), &moshik in Amsterdam (van 16,5 naar 17,5) en de Amsterdamse restaurants Beulings, BAK en De Kas (allemaal van 13 naar 15).

Nieuwkomers
De hoogste genoteerde nieuwkomers zijn Le Restaurant in Amsterdam (keert met 17 punten terug in de lijst), AIR Republic in Cadzand (16 punten), The French Connection in Amsterdam (15 punten), De Jong in Rotterdam (15 punten) en Voltaire in Leersum (15 punten).

Awards
Jarno Eggen mocht de award in ontvangst nemen die hoort bij de titel Chef van het Jaar. Remon van de Kerkhof van De Treeswijkhoeve is uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar.

Bij De Librije werkt de Talentvol Wijn-Spijs Specialist (Sabas Joosten). Via deze link kom je bij het overzicht van awardwinnaars.

Vorig artikel

Gault&Millau: Jarno Eggen beste chef, Claudia Brevet beste gastvrouw

Volgend artikel

Toine Hermsen verlaat centrum Maastricht voor nieuw restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.