Tip van een volger

Inter Scaldes: ‘Een droom die geen droom bleek’

Telefoontje van Doetinchemmer Vincent Gasseling. Hij heeft met zijn vrouw, zijn zoon en diens vriendin, en de schoonfamilie gegeten en geslapen bij Inter Scaldes in Kruiningen. Dat vond hij zo fantastisch dat het móet worden verteld. ‘Je droomt het en dan blijkt het in de praktijk echt zo te zijn.’

Vincent, die zelf jarenlang een cafetaria in het centrum van Doetinchem exploiteerde, spreekt over een droom die is uitgekomen. ‘We hebben er gedineerd en geslapen, inclusief ontbijt de volgende ochtend. Je droomt het en dan blijkt het in de praktijk echt zo te zijn. Twee ondernemers die een restaurant met zo’n staat van dienst overnemen, alles vernieuwen en kapitalen investeren, daar heb ik enorm veel respect voor.’

Sanne en Jeroen Achtien

Hij vertelt dat hij en zijn gezelschap vanaf de start werden gegrepen door Sanne en Jeroen Achtien en hun team. ‘Een aperitief bij binnenkomst, we hebben in de keuken mogen kijken en ze hebben ons zelfs de wijnkelder laten zien. Ik ben geen fan van wijn, maar drink liever bier en daar was vanuit het team veel respect voor.’

Ook het ontbijt heeft hen weggeblazen. ‘Tot in de puntjes verzorgd. Een ei in een kussentje, dat is niet iets alledaags. En de kamers waren prachtig.’

Zoon in de fine dining

Vincent heeft een zoon die werkzaam is in het hogere segment en die dus niet de weg van zijn vader heeft gekozen. ‘Maurijn werkt nu in Zürich en heeft in de keuken gestaan van onder andere De Kromme Dissel in Heelsum, waar we ook regelmatig hebben gegeten. En hij heeft gewerkt onder Jeroen, dus voor hem was het hartstikke leuk om erbij te zijn.’

Het gaat in zijn ogen om de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. ‘Je geeft serieus geld uit, maar daarvoor hebben we heel veel gekregen. Mijn vrouw en ik gaan liever wat minder vaak en dan echt goed, en dat was het geval bij Inter Scaldes.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Win exclusieve rondleiding bij Zeeuwsche Zoute: stuur jouw recept in!

Volgend artikel

Serre serveert favoriete comfort food van chefs Okura

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.