Boeken

In de Hens: boek voor wie graag (buiten) kookt

Boeken – Eens in de zoveel tijd komt er een kookboek uit dat net even anders is dan anders. Een boek dat je verrast en inspireert. Volgens Marco Hens is ‘In de Hens, koken op open vuur’ zo’n boek.

Het begint al bij de kaft, die aanspreekt door de gouden kleur op de diepzwarte achtergrond. En binnenin heeft ieder hoofdstuk zijn eigen kleur. Bij de gerechten staat middels icoontjes duidelijk aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is of het gaat om een vis-, vlees- of vegetarisch gerecht.

Vuur, gloed en rook
Ben je wat minder bedreven met het koken op open vuur, neem dan de tijd om het hoofdstuk ‘Vuur, gloed en rook’ te lezen. Hierin legt de auteur de verschillende stadia van vuur uit, het gebruik van kolen en briketten en de functie van rook.

Oven
Geen buitenkoker? Geen BBQ’er? Geen punt! Het overgrote deel van de gerechten is ook te bereiden in de keuken binnen.

Vervang het vuur buiten door een mooie gasvlam of inductiefornuis, of zet de gietijzeren pan in de oven in plaats van er kolen op te leggen.

Recepten
De recepten in het boek variëren van verfijnde gerechten als vurige biet tot showstoppers als kip aan de ketting en heerlijke toetjes zoals gouden peer. Er is ook een hoofdstuk gewijd aan bijgerechten, rubs/sauzen en chutneys, bier, wildpluk en zelfs ontwijden van gevogelte en schoonmaken van vis.

Toegankelijk kookboek
‘Te veel lekkers om op te noemen’, aldus Marco, die spreekt van een zeer toegankelijk kookboek voor eenieder die graag buiten kookt of geïnspireerd wordt om in de keuken aan de slag te gaan.

In de Hens (24,95 euro) is zeker een aanrader en een boek dat je regelmatig grijpt. Mocht je graag door mij zelf worden geïnspireerd, denk dan eens aan het volgen van een workshop.’ Bestellen kan via de website van Alpha & Omega Outdoor.

In de Hens cover

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

’t Nonnetje vernieuwd: ‘Exclusief, intiem en - beetje - sexy’

Volgend artikel

Opnieuw kasteelhotel onder vleugels EHM Group

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.