Nieuws

Imko Binnerts serveert mosselmenu bij Puur Zee in Wijk aan Zee

Het mosselseizoen is echt op gang gekomen nu de mosselen meer vlees bevatten. Voor Imko Binnerts reden om een speciaal mosselmenu te maken in zijn visbistro Puur Zee in Wijk aan Zee.

Zeg je vis, dan zeg je al snel Imko. De vakman staat bekend om zijn enorme kennis en vaardigheden rond het bereiden van vis. Daar scharen we de mosselen gemakshalve ook maar even onder.

Op zondag 1 september is het mosseldag bij Puur Zee. Dan wordt een speciaal 4-gangen menu geserveerd met de Hollandse zeevrucht in de hoofdrol. Omdat gastvrouw Cathy een meer dan verdienstelijke wijnkenner is, heeft ze een bijpassende Picpoul de Pinet uitgekozen. Een topwijn dus.

Vooraf wordt een salade van kropsla met krokante mosselen en frisse tartaarsaus geserveerd. Daarna volgt een soepje van mosselen met prei en een aardappel met saffraan. Vervolgens, zoals Imko het zelf omschrijft: ‘recht door zee’, een pan dampende mosselen op tafel. Het menu wordt afgesloten met een klassieke sorbet.

Het mosselmenu kan op zondag 1 september op twee momenten worden genoten. Om 16.30 uur of om 19.45 uur. De prijs van het menu draagt 32,50 euro. Wie een fles Picpoul de Pinet op tafel wil, betaalt hiervoor 21,50 euro.

Snel reserveren is zinvol gezien de visbistro niet al te groot is en plaatsen beperkt zijn. Reserveren kan door op deze link te klikken.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Arrangement Rotterdam Marriott Hotel en The Millèn

Volgend artikel

Genieten met kaas: gezond hoeft niet ingewikkeld te zijn

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.