Nieuws

Huis ter Duin kondigt wijziging aan in keuken Latour*

Nieuws uit de keuken van Latour in Noordwijk. In het sinds 2005 met een Michelinster bekroonde restaurant van grand hotel Huis ter Duin heeft een promotie plaatsgevonden en dat heeft invloed op de keukenorganisatie.

Souschef Kenny Friederichs is benoemd tot junior chef en wordt nu samen met senior chef Marcel van Lier verantwoordelijk voor de menukaart van het sterrestaurant.

Stan Kerckhoffs

‘Kenny heeft met deze stap zijn toekomstvisie bepaald’, zo laat Huis ter Duin weten aan ChefsFriends. Het grand hotel noemt zijn passie voor koken en zijn ambitieuze houding twee van de ingrediënten voor de succesformule.

‘In Latour gaan onze talenten en samenwerking hand in hand’, aldus restaurantmanager Stan Kerckhoffs. ‘Daarom zijn we verheugd te delen dat onze twee chefs een unieke synergie vormen in het hart van ons gastronomisch domein.’

Marcel van Lier

Senior chef Marcel en junior chef Kenny nemen gezamenlijk de verantwoordelijkheid op zich voor de ontwikkeling van de menukaart.

Zondag 28 april vertoont Kenny zijn culinaire kunsten tijdens het terugkerende evenement Sunday Vibes. Tijdens deze editie kookt hij moet Yornie van Dijk van het eveneens met een Michelinster bekroonde restaurant Basiliek in Harderwijk.

Michelinster

Latour is sinds 2005 in het bezit van een ster, staat in de top 100 van Lekker en heeft 16 van de 20 punten Gault&Millau. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op de Nederlandse kust en (dus) de Noordzee.

Lees ook:
Merlet viert 40e verjaardag en komst chef Marco
Nieuwe chef voor restaurant De Heeren van Harinxma*
Nieuwe chef de cuisine Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mark van Noord nieuwe Chef d’ Cuisine Parkhotel Tjaarda

Volgend artikel

Liefst tien restaurants toegevoegd aan gids Michelin

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.