Nieuws

Hotelier stelt bedden beschikbaar voor ziekenhuispatiënten

Een mooi initiatief van Lammert de Vries, eigenaar van de hotels De Wereld in Wageningen en Groot Warnsborn in Arnhem. Hij deelt op zijn Facebookpagina het idee om de bedden in zijn hotelkamers beschikbaar te stellen voor patiënten. Niet tegen standaard prijzen, maar voor een onkostenvergoeding.

‘Idee? Nu is het misschien nog niet nodig, maar ik kan onze hotelkamerbedden ook beschikbaar stellen voor patiënten’, aldus hoteldirecteur Lammert de Vries op zijn persoonlijke Facebookpagina.

Landgoed Groot Warnsborn
De ondernemer is eigenaar van hotel De Wereld, dat vijftien bedden heeft, en Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem (veertig kamers). Hij schrijft verder: ‘Kan dat een bijdrage zijn aan eventuele tekorten aan bedden te zijner tijd?’

Lammert de Vries
Lammert laat eveneens weten daarvoor geen standaard prijzen te reken, maar enkel een vergoeding voor de onkosten. Wel merkt hij daarbij op dat hij geen ziekenhuismedewerkers in dienst heeft.

Coronavirus
Hoewel hotels niet vallen onder de bedrijven die de deuren tot en met maandag 6 april verplicht moeten sluiten in de strijd tegen het coronavirus, heeft de ondernemer dat met beide bedrijven wel gedaan. Voor de veiligheid van de medewerkers en vanwege het gebrek aan belangstelling voor hotelkamers.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Coronavirus: restaurants mogen bezorgen, afhalen niet toegestaan

Volgend artikel

Dennis Middeldorp start crowdfunding voor Sense Restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.