Nieuws

Hotel QO Amsterdam onderscheiden voor duurzame keuzes

QO Amsterdam is beloond met een ‘LEED Platinum’-certificaat voor duurzaamheid. Het in het voorjaar van 2018 geopende hotel is naar eigen zeggen één van de eerste in Europa met deze erkenning, die wordt toegekend aan gebouwen die op innovatieve wijze hun impact op het milieu verminderen.

De filosofie van het in het voorjaar van 2018 geopende QO Amsterdam draait om consistente duurzame keuzes in ontwerp, constructie en uitvoer. Zonder te compenseren op de ervaring van haar gasten.

Impact op milieu
Dit heeft nu geleid tot de toekenning van de hoogst mogelijke LEED-onderscheiding, waarmee gebouwen worden beloond die op innovatieve wijze hun impact op het milieu verminderen.

Kamers en suites
QO Amsterdam is een 21 verdiepingen tellend hotel en heeft 288 kamers en suites. Duurzaamheid, luxe en architectuur zijn er onlosmakelijk met elkaar verweven.

Zelfvoorzienend
Zo reguleert de temperatuur op basis van het weer buiten, de gasten in de kamer en hun persoonlijke voorkeuren. Samen met de hightech kas op het dak maakt dit het hotel deels zelfvoorzienend.

Duurzame projectontwikkeling
LEED staat voor Leadership in Energy en Environmental Design en is een wereldwijde organisatie voor duurzame projectontwikkeling. Aan de hand van een checklist wordt het duurzaamheidsniveau gemeten.

Innovatief
Gebouwen met een LEED-certificering – er zijn vier niveaus: Certified, Silver, Gold en Platinum – worden gezien als plekken die op innovatieve wijze het milieu zo min mogelijk belasten.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Afscheidsarrangement Peter Harkema bij Château Neercanne

Volgend artikel

‘Maarten van der Weijden-menu’ bij ’t Havenmantsje Harlingen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.