Nieuws

Hotel De L’Europe Amsterdam presenteert nieuwe culinaire team

Hotel De L’Europe in Amsterdam heeft het culinaire team voor 2018 compleet. In de keuken van tweesterrenrestaurant Bord’Eau is de leiding in handen van executive chef Bas van Kranen en executive souschef Marcel Bonda. Tjako van Eijken is benoemd als executive chef van het hotel.

De komst van Bas van Kranen naar Bord’Eau was al gecommuniceerd. Hij neemt in de keuken van het tweesterrenrestaurant de taken over van Richard van Oostenbrugge, die in januari een eigen zaak opent met Thomas Groot.

Marcel Bonda
Rechterhand van Bas, die overkomt van het met één Michelinster bekroonde restaurant De Leuf, wordt executive souschef Marcel Bonda. Marcel werkt al tien jaar voor het hotel.

Hoofdstad Brasserie
Tjaco van Eijken wordt als executive chef van De L’Europe verantwoordelijk voor Hoofdstad Brasserie, Hèt Terras, de lounges, roomservice en de zeven vergaderruimtes.

Tjaco werkte onder andere bij La Rive in Amsterdam onder leiding van Robert Kranenborg en in een van de keukens van de Franse grootheid Alain Ducasse.

ChefsFriends wenst het drietal veel succes op hun nieuwe werkplek.

Vorig artikel

Puurzaam: graan dat bier werd en brood mocht zijn

Volgend artikel

Restaurants Noble en ’t Amsterdammertje lid Alliance Gastronomique

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.