Nieuws

Hotel Hilton Rotterdam uitgeroepen tot Rijksmonument

Hilton Rotterdam is sinds zaterdag 10 september Rijksmonument. Het hotel kreeg deze status, omdat het gebouw getuigt van de snelle economische groei van de stad in de jaren 50, aldus de gemeente. Het hotel aan het Weena is één van de meest markante panden op de hoek met de Coolsingel.

Rotterdam telt door de benoeming van het Hilton-hotel nu 26 Rijksmonumenten uit de periode van de wederopbouw 1940-1965, in Nederland zijn dat er bijna tweehonderd.

Economische groei
Het hotel (1964) is volgens de gemeente aangewezen als Rijksmonument, omdat het gebouw getuigt van de snelle economische groei van Rotterdam in de jaren 50.

De periode waarin de ergste oorlogsschade was hersteld, de schaarste aan materialen en financiën voorbij was en de leniging van de woningnood goed op gang was gekomen.

Hilton Amsterdam
Samen met het Hilton Amsterdam (1962) is het gebouwd volgens de uniforme Amerikaanse hotelformule, die hiermee werd geïntroduceerd in Nederland.

Lokaal ontwerp
Het ontwerp van het hotel is van de hand van de lokale architect Hugh Maaskant. Maaskant is verantwoordelijk voor een groot deel van het aanzicht van het Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog.

Vorig artikel

Eten, drinken en goed doel steunen tijdens Lazy Sunday Afternoon

Volgend artikel

Video ChefsRevolution: Jonnie over Tanja Grandits

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.