Nieuws

Hotel de Wereld opent Brasserie Le Monde

Het historische Hotel de Wereld in Wageningen opent eind mei een nieuw concept naast het huidige Restaurant O Mundo. In de serre wordt momenteel Brasserie Le Monde gerealiseerd.

De opening van de brasserie is het begin van de rebranding van Hotel de Wereld. De komende maanden zullen ook de lounge/bar en de receptie een nieuwe uitstraling krijgen. In de volgende jaren zullen Restaurant O Mundo en ook de hotelkamers een make over krijgen.

Tot voor kort werd de Prins Bernhard Serre uitsluitend gebruikt voor gezelschappen. Door deze ruimte te veranderen naar “Brasserie Le Monde” verwacht Hotel de Wereld toegankelijker te worden voor alle generaties, met behoud van kwaliteit en gastvrijheid.

De brasserie biedt straks plaats aan ongeveer 40 couverts en zal in klassiek Franse stijl ingericht worden. De kaart zal veel klassiekers uit de Franse (brasserie)keuken bevatten met de kwaliteit die de gast van Hotel de Wereld gewend is.

Luuk van Rennes, Executive-Chef van Hotel de Wereld en Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, zal per 1 juni zorg gaan dragen voor de kwaliteit van beide keukens. Huidig keukenchef Jonathan Veldhuizen zal zijn carrière buiten Hotel de Wereld voortzetten. Hij verlaat Hotel de Wereld en O Mundo, in goed overleg, na acht jaar fantastische inzet om elders ervaringen op te doen.

Hotel de Wereld is het trotse bezit van Lammert en Sjoukje de Vries, die al dertig jaar succesvol zijn met Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn in Arnhem. Sinds november 2017 hebben zij, samen met hun zoon Wiebe, het wereldberoemde Hotel de Wereld aan hun collectie toegevoegd.

Vorig artikel

Milton Verseput naar Olivijn van Menno Post

Volgend artikel

De beste hotels en restaurants in Monnickendam en omgeving

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.