Nieuws

Hier wil je en kun je bij zijn: 24 chefs koken 24 uur voor het goede doel

In grand hotel Karel V in Utrecht vindt zondag 25 en maandag 26 september de vierde editie plaats van 24H chefs. Tijdens deze kookmarathon koken 24 topchefs in acht shifts van drie personen een etmaal voor het goede doel. Iedere drie uur kunnen gasten genieten van negen gangen.

24h chefs is een idee van Tjitze van der Dam en Frank Schipper, die zich in 2013 lieten inspireren door 3FM Serious Request voor het Rode Kruis. In restaurant EVI in Zandvoort vond de eerste editie plaats en werd een cheque overhandigd aan bovengenoemd goed doel.

24h chefs
In september vindt de vierde editie plaats bij grand hotel Karel V in Utrecht. Nog steeds verlenen 24 chefs belangeloos hun medewerking, maar nu gaat de volledige opbrengst naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, waar kinderen met kanker worden behandeld. Ook de andere bij het evenement betrokken partijen zien af van een vergoeding.

In 2022 is de organisatie in handen van Tjitze en Godfried van der Lugt van Gault&Millau Nederland. Het programma begint zondag de 25e om 12.00 uur en duurt tot 12.00 uur de dag erna.

Iedere drie uur negen gangen
Iedere drie uur serveren drie chefs een menu van negen gangen voor hun gasten. Als gast kies je zelf, uiteraard op basis van beschikbaarheid, bij welke shift(s) je wilt aansluiten.

Reserveren
Welke chefs in actie komen en in welke tijdsblokken, kun je bekijken via de button onder dit artikel. Daar kun je ook een reservering plaatsen. Tickets zijn beschikbaar vanaf 165 euro en een overnachting is bij te boeken of maakt onderdeel uit van de aangeboden arrangementen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Supernovae XL: in één middag proeven van 44 chefs

Volgend artikel

Fan van champagne? Dan mag je deze lunch niet missen!

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.