Nieuws

Herman den Blijker verkoopt Las Palmas aan Eveline Wu

Las Palmas in Rotterdam heeft een nieuwe eigenaar. Herman den Blijker heeft het restaurant per 1 april verkocht aan Eveline Wu, die in het pand op de Wilhelminapier een nieuw concept introduceert. De bekende tv-kok blijft als adviseur verbonden aan de bekende eetgelegenheid.

Eveline Wu is een bekende in horecaland, zeker in Noord-Brabant. In Eindhoven is de ondernemer eigenaar van Wynwood – samen met chef-kok Wouter van Laarhoven – Mood, Soho en de Kreeftenbar.

Aziatisch
‘Eveline kookt op gevoel, vaak zonder recept en denkt in verhalen en beelden. Deze aanpak spreekt mij aan’, aldus Herman den Blijker over de verkoop.

‘Toen ik haar in Las Palmas ontmoette, raakten we hierover in gesprek. De frisse smaken en het mondgevoel zijn de eigenschappen van haar bijzondere Aziatische hapjes.’

Rotterdam
De tv-kok laat weten al een tijdje het gevoel te hebben dat het restaurant na tien jaar toe was aan verandering. Nadat Eveline aangaf graag een restaurant in Rotterdam te willen openen, vonden beiden elkaar.

Franse keuken
Het team en Den Blijker blijven betrokken bij de zaak. ‘Wij zullen ervoor zorgen dat de Franse keuken perfect op de Aziatische keuken zal aansluiten met de kwaliteit die zowel Eveline als ik onderschrijf.’

Dit is restaurant Wynwood van Eveline Wu

Ondernemer Eveline Wu heeft vier restaurants in Eindhoven. Wynwood is er daar één van. Deze exploiteert ze in samenwerking met Wouter van Laarhoven, die voor onze videocamera vertelt over het concept.

Vorig artikel

Video: Rick van den Broek over Orangerie De Pol

Volgend artikel

Video: Eerste CuliAir van het seizoen met Angélique Schmeinck

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.