Advertorial

Herman den Blijker favoriet bij de Nederlandse hobbykok

Advertorial – Bijna 60 procent van de Nederlandse hobbykoks zou wel eens onder begeleiding van een (sterren)chef willen koken. Herman den Blijker is met bijna 30 procent veruit favoriet. Jonnie Boer (13%) en Sergio Herman (11%) completeren de top 3 en blijven namen als Robert Kranenborg en Ron Blaauw voor.

Sergio Herman scoort net iets beter onder vrouwen dan Jonnie Boer, maar die laatste is beduidend populairder onder mannen (14,1 versus 9,7%) en stel daarmee zijn tweede plaats veilig. De gegevens komen voort uit een onderzoek van Cooqing en PanelWizard onder 1000 hobbykoks in Nederland.

Hobbykoks overtuigd van vol restaurant als zij gaan koken
Uit dit onderzoek blijkt verder dat bijna 7 op de 10 ondervraagde hobbykoks (t/m 49 jaar) interesse heeft in het koken onder begeleiding van een echte chef. Bijna twee derde geeft ook aan graag eens een echt sterrendiner voor vrienden, familie en bekenden neer te willen zetten.

Ruim driekwart (77%) van de jonge hobbykoks (t/m 39 jaar) weet zeker dat vrienden en familie komen eten als zij eens in een restaurant zouden mogen koken. Meer dan de helft is ervan overtuigd dat de gasten dan ook bereid zijn hiervoor te betalen.

Passie en ambitie
Kortom: passie en ambitie sieren de hobbykoks van Nederland. Ze laten zich met liefde inspireren door echte chef-koks en zouden graag eens samen met deze professionals een sterrendiner voor vrienden, familie en bekenden neerzetten.

Over Cooqing
Via Cooqing kunnen zij deze ambitie waarmaken. Op www.cooqing.nl kunnen hobbykoks zich aanmelden en aangeven bij welk restaurant zij dit zouden willen doen.

Er zijn inmiddels meer dan duizend restaurants die hier via Cooqing voor openstaan. Van brasserie tot tweesterrenrestaurant, en van Groningen tot Maastricht.

Familie, vrienden en bekenden
Cooqing matcht hobbykoks en restaurantkeukens. Bij een Cooqing kookt een hobbykok eenmalig in een restaurant. Uiteraard onder begeleiding van de chef en zijn brigade. Succes verzekerd dus.

Familie, vrienden en bekenden komen die dag bij de hobbykok in het restaurant eten. Een leerzame en geweldige ervaring voor de hobbykok, het leukste etentje van Nederland voor de gasten en een mooie bezettingsgraad voor het restaurant.

Cooqing is geschikt voor elke hobbykok ongeacht het niveau van zijn of haar kookkunsten. Voor de hobbykok is deze unieke ervaring bovendien helemaal gratis. Hij/zij zorgt immers al voor een goed gevuld restaurant met betalende gasten.
www.cooqing.nl

Vorig artikel

Romantisch dineren aan chefs table en slapen bij Niven in Rijswijk

Volgend artikel

Dertig sterrenchefs verzorgen unieke lunch voor Sint Maarten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.