Nieuws

HanTing-sommelier Saskia Schurink naar Holland-Amerika Lijn

Sommelier Saskia Schurink verlaat het met één Michelinster bekroonde restaurant HanTing in Den Haag voor een gaaf avontuur op de MS Noordam van de Holland-Amerika Lijn. Vanaf 6 november gaat ze er aan de slag als ‘cellar master’, hetgeen inhoudt dat ze eindverantwoordelijk wordt voor de wijnen.

Na een periode van 7,5 jaar in Den Haag vertrekt Saskia Schurink als sommelier bij restaurant HanTing voor een baan bij de Holland-Amerika Lijn. Ze gaat zich bezighouden met de wijnen tijdens cruises van de MS Noordam, een van de schepen van de onderneming.

Keuken en bediening
Het is enerzijds een vertrek met pijn in het hart, maar anderzijds een kans die ze niet wil en kan laten lopen.

‘In de horeca heb ik zo goed als alles meegemaakt. Ik heb gewerkt in de keuken en aan de voorkant en op verschillende niveaus.’

MS Noordam
Via via kwam ze in contact met de Holland-Amerika Lijn. ‘Ik heb een brief gestuurd en daarin vertelt wie ik ben en wat ik ambieer. Een open sollicitatie, zeg maar. Vervolgens kreeg ik de functie cellar master op MS Noordam aangeboden.’

Sommelier van het Jaar
Dit betekent dat de 45-jarige Saskia, in november 2015 door Gault&Millau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar, de wereld overgaat. Wie nog een keer wil lunchen of dineren voordat ze vertrekt bij HanTing, moet dat doen voor 16 oktober.

Australië en Nieuw-Zeeland
‘Vrijdag 3 november vlieg ik naar Nieuw-Zeeland. Van november tot mei vaar ik daar en in Australië, de andere maanden van het jaar voornamelijk in de Verenigde Staten.’

ChefsFriends wenst Saskia veel succes en plezier met deze nieuwe en avontuurlijke functie. We gaan het met enthousiasme volgen.

Vorig artikel

Château St. Gerlach heeft ‘mooiste venue’ in koffie top 100

Volgend artikel

Bas van Kranen opvolger Richard van Oostenbrugge bij Bord’Eau

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.