Nieuws

HanTing lanceert nieuwe menu met kleur als blikvanger

HanTing Cuisine in Den Haag komt met een nieuw 5-gangenmenu waarbij het vooral gaat om kleur. Het menu is een culinaire rondreis langs vijf seizoenen en dus een ideaal moment om kennis te maken met de keuken van HanTing.

De basis voor het menu is de Chinese Voedingsleer, die voor chef-kok Han Ji fungeert als inspiratiebron. Het nieuwe menu bestaat uit vijf verschillende gerechten met elk een andere hoofdkleur.

Volgens de Chinese Voedingsleer heeft elk seizoen een eigen kleur. Zo is zwart de kleur van de winter en groen de kleur van de lente. Naast de vier seizoenen wordt het vijfde seizoen de nazomer genoemd. Daar hoort de kleur geel bij.

Elke seizoenskleur is weer gekoppeld aan een orgaan van het menselijk lichaam, zodat volgens Han Ji ziekten worden voorkomen. In de lente, waneer alles begint te groeien, zorgen de galblaas en de lever voor energiestromen in het lichaam. Daarom wordt dan veel gewerkt met bijvoorbeeld komkommer, sla en groene bonen.

Het zogeheten Vijf Seizoenen Menu is vanaf begin juni te bestellen bij het restaurant aan de Prinsestraat 33 in Den Haag. Restaurant HanTing Cuisine heeft een Michelinster en is aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland.

Vorig artikel

Video: Aspergeambassadeur Niven Kunz over het witte goud

Volgend artikel

Kruisherenhotel Maastricht eerste vijfsterrenhotel van Limburg

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.