Nieuws

De Groene Lantaarn in april 2019 naar Staphorst

De verhuizing van De Groene Lantaarn van Zuidwolde naar Staphorst gaat naar verwachting in april 2019 plaatsvinden. Tot die tijd geeft het tweesterrenrestaurant vol gas op de huidige locatie in Zuidwolde.

Het is groot nieuws in restaurantland, de verhuizing van De Groene Lantaarn. In Staphorst nemen Cindy Borger en Jarno Eggen restaurant De Molenmeester over.

Restaurant De Molenmeester ligt aan de Gemeenteweg ten oosten van Staphorst in de richting van De Wijk en IJhorst. Het restaurant heeft een Bib Gourmand in de restaurantgids van Michelin en is dus zeker geen onbekende in het culinaire wereldje.

Zuidwolde
Jarno laat ons weten dat zijn De Groene Lantaarn in april 2019 overgaat van Zuidwolde naar de nieuwe locatie. Tot die tijd is het business as usual in het tweesterrenrestaurant. Naar verwachting krijgen Jarno en Cindy in oktober dit jaar de sleutel en kan het verbouwen gaan beginnen.

Wat niet verandert in Staphorst straks is de culinaire koers en de gastronomische werkwijze van Jarno en Cindy. Ook de hoeveelheid gasten die er kunnen lunchen en dineren blijft gelijk. Wel is het pand een stuk nieuwer dan de oude boerderij waarin De Groene Lantaarn nu gevestigd is en dat biedt volgens Jarno meer mogelijkheden.

Staphorst
De huidige eigenaren van De Molenmeester, Santa en Eric van Amstel en Marjon en Aart van de Pol, sluiten na 23 jaar hun zaak in september 2018. Daarna is het dus de beurt aan Jarno en Cindy om Staphorst culinair verder op de kaart te zetten.

Vorig artikel

Restaurant 6&24 van Saskia de Kuijer en Rik van de Laar nieuw in Den Haag

Volgend artikel

Wijnen van Peter Siener bij De Zwaan in Etten-Leur

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.