Boeken

Good Better Bastard: luxe kookboek met 96 recepten

Let’s Make BBQ Great Again werd in 2018 gekozen tot ‘BBQ Boek van het Jaar’. Meer dan 80.000 boeken en vijf jaar verder is The Bastard volwassen geworden en is Good Better Bastard het vierde boek van Jeroen Wesselink.

In Good Better Bastard word je aan de hand van 24 archetypen meegenomen op een ongekend barbecueavontuur. Types waarin je jezelf of een ander zeker herkent.

Barbecuetype
Vooropgesteld: iedere Bastard is one of a kind. Een mix van verschillende types is onontbeerlijk. Ben je een Chef en gril je een tomahawk met houtskoolboter, een Dictator met citroen-langoustines, een ware Entertainer met de ultieme borrelplank, of schenk je als Brouwer een bacon-infused wodka?

Barbecue skills
Ieder karakter zegt wat over jouw barbecue skills of jouw manier van koken. Of je nu als ideale schoonzoon (Rival) de perfecte coquille serveert, of als Lazy Bastard met een smaakvolle ossobucco aan komt zetten. 

Gerechten
Dit luxe kookboek met zwart linnen omslag en goudfolie deelt 96 recepten en 288 pagina’s aan unieke Bastard-content.

De gerechten in dit boek zijn uitdagend, inspirerend, maar vooral heel erg lekker. Het is een afspiegeling van wat je het liefste op The Bastard maakt.

Taste is everything
Na een korte opfrisser om op de juiste manier en temperatuur je barbecue aan te steken, duik je ieder hoofdstuk in een karakteristieke wereld vol smaakvolle gerechten. Character is all, but taste is everything. Kunst geeft kleur aan het leven.

Kunstenaars
Het verhaal in dit nieuwe boek wordt ook verteld door de ogen van een aantal inspirerende kunstenaars. Zij gingen de uitdaging aan om vanuit een vakgebied een fysieke interpretatie te gegeven aan deze 24 Bastard characters.

Het zijn stuk voor stuk geweldige kunstwerken geworden, die samen de The Bast-Art Collection vormen.

Studio Giftig, Raphaël Hermans, Henk Schiffmacher, Hugo Kaagman, Ben de Boef, Sven Franzen, The Muralist en Peter de Vries hebben met hun fantastische kunstwerken invulling gegeven aan passie voor eten, karakter en The Bastard.

Good Better Bastard is te koop via de webshop, dealers van The Bastard en (online) boekhandels voor 29,95 euro.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bjorn Massop: ‘Met smaak koolrabi kan ik alle kanten op’

Volgend artikel

Zeeuwsche Zoute: ambacht op duurzame manier in ere hersteld

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.