Expertblog

‘Goede voornemens: zo kun je ze waarmaken’

Expertblog – Het is hét thema in de eerste maand van het jaar: Dry January. Na gezellige feestdagen vol heerlijk eten en drinken, is een maand geen alcohol voor velen een van de voornemens. Goed, maar niet altijd gemakkelijk. Deze tips helpen.

Veel mensen kiezen voor een alcoholvrije start van het jaar. Om meerdere redenen is het goed (tijdelijk) geen alcoholische drankjes te nuttigen, maar het is niet altijd even makkelijk.

Wil je toch genieten van een bijzonder moment en daarop proosten, dan zijn de alcoholvrije dranken van La Source een goede uitkomst. Hierbij ervaar je wel de beleving, maar zonder het negatieve effect van de alcohol.

Waarom alcoholvrij?
Er zijn redenen genoeg om (even) geen alcohol te drinken. Wat levert het op:

  • De lever kan zich herstellen, omdat deze minder afvalstoffen te verwerken heeft.
  • Je gewicht neemt af. Doordat je minder calorieën drinkt. Bovendien eet je vaak minder, omdat je het hapje bij het glaasje weglaat.
  • Je gaat bewuster om met eten en drinken, en dus je gezondheid, waardoor je je zowel mentaal als fysiek sterker voelt.
  • Het wordt een gewoonte. 80 procent van de mensen herhaalt een periode van onthouding, hetgeen bovengenoemde voordelen nog meer versterkt.

La Source Alcoholvrij

Toosten
Maar hoe doe ik dat op feestjes? De meeste borrels en nieuwjaarsrecepties zijn inmiddels wel achter de rug, maar de (zakelijke) etentjes, (netwerk)borrels en recepties gaan het hele jaar door.

Hoe fijn is het als je, ondanks je goede voornemen, toch mee kunt toosten? La Source biedt alcoholvrije bubbels die niet van alcoholhoudende te onderscheiden zijn. Zo kun je gewoon meedoen en elke gelegenheid vieren.

Ervaringen
Tijdens de Horecava hebben wij bezoekers verrast met haar heerlijke dranken. In de alcoholvrije straat hebben duizenden mensen kunnen ervaren wat het gezonde, maar even lekkere alternatief voor alcoholhoudende dranken is.

Wat waren er veel bezoekers die erkenden dat deze producten inmiddels in het standaardassortiment thuis (gaan) horen.

Tussen de vele wijnen en alcoholhoudende dranken was alcoholvrij een uniek product, waarmee steeds meer partijen willen gaan werken.

La Source Horecava

Eisberg en Lussory zijn de ultieme wijnen die niet mogen ontbreken in de wijn- of hotelbar bar en het restaurant. Ook in het bedrijfsrestaurant, bij de slijter en in jouw wijnkast is alcoholvrij een goede aanvulling.

Proeverijen
Wil je ervaren wat je met alcoholvrij kunt doen? Wij organiseren graag een complete proeverij om je te laten beleven hoe verrassend en lekker het is om onze dranken te gebruiken op de maandborrel, afscheidsreceptie of gewoon thuis.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van La Source of neem contact met ons op via info@la-source.nl.

Profiel Wiljan Dorrepaal

Wiljan Dorrepaal is opgeleid als gastheer en sommelier en sinds zes jaar eigenaar van La Source, importeur van een kwalitatief assortiment aan alcoholvrije wijnen en dranken. Hij levert aan slijters en horeca. Wiljan weet het zeker: een lunch of diner is smaakvoller met een glas alcoholvrije wijn en proost ook nog eens gezelliger dan een glas appelsap of water. La Source Levert aan diverse restaurants: De Goede Gooier (Blaricum), Kaatje bij de Sluis, (Blokzijl), In den Rustwat (Rotterdam) Wijnbar Zies (Utrecht), De Tos (Weert), Wollerich (Sint Oedenrode) en De Leuf (Ubachsberg). La Source Nederland, wiljan@la-source.nl.

Vorig artikel

Jan Marrees serveert Wintermenu in restaurant Bretelli Weert

Volgend artikel

Foto’s restaurant &moshik van Moshik Roth in Amsterdam

De auteur

Wiljan Dorrepaal

Wiljan Dorrepaal