Nieuws

Goed slapen in eigen land in deze toffe themakamers

Na de topsuites van onze tophotels is het nu tijd voor toffe themakamers op ChefsFriends. Uiteraard denk je dan direct aan het Efteling Hotel, waar sprookjes ook tot leven komen in de kamers. Maar Nederland heeft meer. Veel meer. Een willekeurige selectie als inspiratie voor jouw volgende nachtje weg.

De Wolf en de Zeven Geitjes Suite – Efteling Hotel Kaatsheuvel
In de Efteling komen sprookjes tot leven en dat kan ook worden gezegd over het Efteling Hotel. Wij kiezen in dit overzicht voor de ‘Wolf en de Zeven Geitjes Suite’, de riante themasuite in de torenkamer met twee tweepersoonsbedden. En dat alles onder het toeziend oog van de familie geit. Een andere voorkeur, kies dan voor bijvoorbeeld de kamers van Roodkapje, Hans & Grietje, Assepoester en Sneeuwwitje. Opvallend in het overzicht is de Coca-Cola Suite.
Efteling.com/hotel

Rembrandt Suite – InterContinental Amstel Amsterdam
Ontwikkeld in samenwerking met Museum het Rembrandthuis. Vanaf het moment dat je de suite inloopt, maak je kennis met het leven van Rembrandt van Rhijn. Bewonder de prachtige blow ups van etsen en tekeningen, en leer over de schilder uit de boeken in de kamer. Je kijkt uit op de ‘De Omval’, een plek waar Rembrandt vaak kwam en waar hij meerdere tekeningen van heeft gemaakt. De marmeren badkamer heeft exclusief Rembrandt-behang. Reservering is inclusief twee entreekaarten voor het Rembrandthuis, een Rembrandt viparrangement en een boeket bloemen.
Amsterdam.intercontinental.com

Zwembad Suite – Hotel Akersloot
Een themakamer in de letterlijke zin van het woord. Als je in de Zwembad Suite van Hotel Akersloot overnacht, dan heb je de beschikking over je eigen zwembad. In je kamer! Naast het slaapgedeelte bevindt zich in dezelfde kamer een privézwembad van anderhalf bij drie meter. Om er tijdens je verblijf volop gebruik van te kunnen maken, wordt het ontbijt op de suite geserveerd.
Hotelakersloot.nl

Baobab – Hotel De Plataan Delft
Welkom in Afrika! Leeuwen, olifanten en Afrikaanse gewaden: je vindt het allemaal terug in deze ruime kamer. Hier kun je samen in bad, terwijl het lijkt alsof je in een safaripark bent. Het uitzicht is prachtig door de beschilderde muren! De badkamer heeft een sun shower en de kamer heeft een klein balkonnetje. Het tweepersoonsbed is voorzien van twee elektrisch verstelbare bodems. Op de website van het Hotel de Plataan zijn alle themakamers in 3D te bekijken.
Hoteldeplataan.nl

Brouwerij Kamer – Abdij De Westerburcht in Westerbork
Eigenaar David de Leeuw wordt tijdens een rondleiding bij Abdij De Koningshoeven uitgedaagd zijn hotel om te zetten in de stijl van het klooster in het Brabantse Berkel-Enschot. Volgens Benedictus, de ‘architect’ van het westerse kloosterleven, moeten monniken in hun eigen onderhoud voorzien. De Brouwerij Kamer is volledig ingericht in de stijl van Brouwerij La Trappe, waar nog onder toezicht van monniken één van de weinige officiële trappistenbieren wordt gebrouwen. Maar wel met luxe: queensize boxspringbed, bubbelbad  en een Samsung curved tv met Netflix-app.
Westerburcht.nl

Champagne Suite – Van der Valk Wieringermeer in Wieringerwerf
Champagne staat voor luxe en die luxe vind je als gast terug in deze suite met een vloeroppervlakte van 36 vierkante meter. Geniet van de sfeervolle en moderne inrichting en – onder andere – de luxe badkamer met whirlpool.
Hotelwieringermeer.nl

Wadden Werelderfgoedgebied – WestCord Hotel Schylge Terschelling
Een speciale vermelding voor dit hotel midden in het Wadden Werelderfgoedgebied. De kamerdeuren zijn bedrukt met afbeeldingen van dieren en planten die voorkomen in het Waddengebied. Iedere verdieping heeft een eigen thema en door met je smartphone of tablet de QR-code op de deur te scannen, krijg je informatie over het betreffende thema. Het project is uitgevoerd in samenwerking met Stichting Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland, De Vlinderstichting, Waddenvereniging en Waddenzee Werelderfgoed.
Westcordhotels.nl

Vorig artikel

Favoriete restaurants van Laurent Smallegange in Zeeland

Volgend artikel

Wijn versus Bier?

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.