Nieuws

Geüpgraded Kasteel De Vanenburg sluit aan bij WorldHotel Collection

Kasteel De Vanenburg in Putten heeft een upgrade en uitgebreide kamerrenovatie ondergaan. Daarnaast is het viersterrenhotel van de familie Baan aangesloten bij WorldHotel Collection.

Kasteel De Vanenburg is gelegen op de Veluwe op een authentiek 17e-eeuws landgoed met 52 sfeervolle en luxe kamers, een culinair restaurant (wat voor het derde jaar op rij is uitgeroepen tot één van de 500 Lekkerste restaurants van Nederland) en twaalf stijlvolle en inspirerende vergader- en conferentiezalen.  

Het historische landgoed kenmerkt zich door de bijzondere natuur met vele prachtige oude bomen, beekjes en lanen. De hotelkamers liggen verspreid over vier hofjes rondom het kasteel, midden in de natuur, met elk een eigen entree en terras en uitgerust met alle voorzieningen voor een stijlvol en comfortabel verblijf.    

Frisse lichte uitstraling
Tijdens de periode dat het hotel volledig gesloten was, heeft Kasteel De Vanenburg niet stil gezeten. Een deel van de hotelkamers is voorzien van een grondige renovatie. Met de frisse lichte uitstraling zijn buiten en binnen nog meer met elkaar verweven en nodigen de kamers uit om te ontspannen, voor een nachtje weg of tijdens een zakelijke bijeenkomst.            

De geschiedenis van het landgoed van Kasteel De Vanenburg gaat terug naar 1389. Het kasteel heeft over de jaren verschillende functies gehad; de huidige vorm van het landgoed ademt de sfeer van baron en barones Van Pallandt, die vanaf 1868 als bewoners van het erfgoed verantwoordelijk zijn voor de huidige vorm van de gebouwen en de natuur. Sinds 1985 is het landgoed in gebruik als hotel. In 1996 nam Vanenburg Group (het investeringsbedrijf van ondernemersfamilie Jan Baan) haar intrek in het pand. Zij bracht het kasteel terug in de oorspronkelijke staat. Het kasteel is volledig gerenoveerd en alle moderne voorzieningen zijn aangebracht.


In 2013 werd het landgoed verkocht aan investeringsmaatschappij Duo-Invest, terwijl de exploitatie in handen bleef van Vanenburg Group. In de zomer van 2019 is het landgoed weer teruggekocht door Vanenburg Group. De familie Baan heeft de afgelopen jaren verder geïnvesteerd in het landgoed, de kwaliteit van het product verbeterd en de gastvrijheid naar een hoger niveau getrokken.

Lekker500
Kasteel De Vanenburg biedt een totaalproduct en is hotel, restaurant, congrescentrum, vergaderlocatie en trouwlocatie in één. Het authentieke 17e-eeuwse landgoed biedt een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden voor sfeervolle zakelijke bijeenkomsten en intieme bruiloften. De 12 unieke vergaderzalen bieden modern comfort en verrassende techniek. Door de verscheidenheid aan zalen voelen zowel kleine als grote groepen zich thuis op het landgoed.

Prachtige opgemaakte borden, verse en smakelijke producten en onvoorwaardelijke gastvrijheid hebben het restaurant van Kasteel De Vanenburg drie jaar op rij een vermelding in de Lekker500 opgeleverd. Met veel passie, enthousiasme en aandacht zet de keukenbrigade onder leiding van Richard Broersma van dag tot dag verrassende creaties op tafel.


Over WorldHotels Collections
WorldHotels Collections is opgericht door hoteliers die toegewijd zijn aan de kunst van gastvrijheid en heeft de missie om onafhankelijke hoteliers in de spotlight te zetten die het gewone in het buitengewone weten om te toveren. WorldHotels biedt de beste onafhankelijke hotels en resorts over de hele wereld, elk met een intuïtieve service en een verfijnd gevoel voor karakter. Deze hotels weerspiegelen en versterken alles wat uniek is aan hun eigen locatie. En omdat geen twee hotels gelijk zijn, biedt elk hotel een bijzondere en unieke beleving. WorldHotels Distinctive hotels bieden de verfijnde reiziger van vandaag een unieke ervaring in het upscale hotel segment.

Lees ook:
Gerenoveerd Hotel Haarhuis eerste Crafted Hotel in Benelux 

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.     

Vorig artikel

Nederlandse restaurants in internationale lijst La Liste

Volgend artikel

Flinke uitbreiding voor Kruisherenhotel in Maastricht

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.