Nieuws

Geschiedenis herleeft bij Hotel New York tijdens Wereldhavendagen

Hotel New York neemt je mee terug de geschiedenis in tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Zaterdag 2 en zondag 3 september kun je tijdens een speciale lunch of borrel luisteren naar de verhalen van portier Nico Prins over het verleden van de haven en de Kop van Zuid.

Hotel New York in Rotterdam is het voormalige kantoorpand van de Holland Amerika Lijn en heeft daardoor dus een speciale relatie met de Wereldhavendagen.

Hotelportier
Bezoekers krijgen de gelegenheid de geschiedenis te herbeleven middels verhalen van de geboren en getogen Rotterdammer Nico Prins. De hotelportier wordt tijdens zijn reis muzikaal ondersteund door accordeonist Arkadi Gankin.

Lunch en borrel
Zowel zaterdag 2 als zondag 3 september kun je het intrigerende verhaal over de geschiedenis van de Rotterdamse haven en – in het bijzonder – de Kop van Zuid ervaren tijdens een speciale lunch of een gezellige borrel.

Holland Amerika Lijn
Twee jaar voordat de Nieuwe Waterweg werd geopend, was de Nederland Amerika Stoomvaart Maatschappij als actief op de Wilhelminapier. Met haar grote oceaanstomers bepaalde de latere Holland Amerika Lijn lang het beeld van deze voor Rotterdam zo belangrijke plek.

Rotterdam
Tijdens de Wereldhavendagen vertelt Nico beeldend, met veel enthousiasme en met droge Rotterdamse humor waarom het zo’n wereldse plek is waar menig Rotterdammer trots op is. Hij koppelt de belangrijkste ontwikkelingen van vroeger en nu aan veranderingen in de wereld.

Reserveren
Deze boeiende reis door duizend jaar lief en leed tussen Rotte en Maas is te reserveren met lunch (beide dagen 12.00 uur, 30 euro voor volwassenen en 17,50 voor kinderen) en/of borrel (15.00 uur, 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen). Wil je erbij zijn, stuur dan een e-mail naar marketing@hotelnewyork.nl.

Vorig artikel

Richard van Oostenbrugge kookt met Duitse driesterrenchef

Volgend artikel

Lunch bij Noble in Den Bosch voor Swim to Fight Cancer

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.