Blog

Gerrit de Kiewit-trofee voor De Bloemenbeek

Raymond Strikker en Mart Oude Luttikhuis van Landgoedhotel De Bloemenbeek in De Lutte zijn beloond voor Marts zege tijdens de kookwedstrijd Jeunes Chefs. De pas 22-jarige Oude Luttikhuis won in februari de kookwedstrijd en kreeg vanwege de coronamaatregelen deze week de Gerrit de Kiewit-trofee overhandigd.

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 17 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd namen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. Winnaar Mart Oude Luttikhuis plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Parijs. Die zou aanvankelijk later dit jaar plaatsvinden, maar is door de coronacrisis uitgesteld naar 2021.

De deelnemers
Aan de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition namen dit jaar deel:

·       Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)

·       Justin Paap van Restaurant By Chiel (Zutphen)

·       Stan Schoenmakers van Château St. Gerlach (Valkenburg)

·       Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg (Brummen)

·       Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)

·       Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)

De Bloemenbeek
Afgelopen week werd de Gerrit de Kiewit-trofee, behorend bij de titel, overhandigd aan de winnaars: Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Uit handen van interimvoorzitter Siebe Stellingwerff Beintema van Chaîne des Rôtisseurs kreeg eigenaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek de trofee in handen.

Internationale finale
Winnaar Mart Oude Luttikhuis, die ten tijde van de wedstrijd in februari pas 21 jaar was, neemt in 2021 deel aan de internationale kookwedstrijd. ‘Voordien zal hij nog een aantal stages volgen bij sterrestaurants in Nederland en Engeland, zodat hij optimaal voorbereid is voor de internationale wedstrijd’, aldus Stellingwerff Beintema.

Over de wedstrijd
Het is de vierde keer dat de nationale wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs werd gehouden. In 2017 won Michel Oude Booijink (Landhuishotel De Bloemenbeek), in 2018 ging de titel naar Rick Stehr (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven) en in 2019 won Jelle Horst (Restaurant La Provence).

Over Chaîne des Rôtisseurs
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Chaîne des Rôtisseurs, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over deze leuke eetvereniging kun je terecht op www.chainedesrotisseurs.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Geitenkaas in jouw lentesalade: vijf tips

Volgend artikel

Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine over foie royale

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.