Nieuws

Gerechten van Richard van Oostenbrugge in pop-up bar Amsterdam

In vele opzichten een bijzonder initiatief: Pand10 in de Nieuwe Doelenstraat 10 in Amsterdam. Het is een pop-up bar, die 30 oktober opent en de deuren weer sluit als er 10.000 biertjes zijn verkocht. Maar het is ook een bar met op de kaart gerechten van tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge.

De bezoeker van de Amsterdamse pop-up bar Pand10 bepaalt wanneer de deuren weer sluiten van de tijdelijke horecagelegenheid, die 30 oktober van start gaat en dan van woensdag tot en met zondag geopend is van 17.00 uur tot middernacht.

Speciaalbieren
Op de kaart staan negen speciaalbieren en één tapbier en als er daarvan 10.000 zijn verkocht, dan stopt Pand10 ermee. Ze zijn allemaal genummerd, waardoor er altijd een actuele stand van zaken is.

Twee Michelinsterren
Wil je bij je biertje wat eten, dan kun je kiezen van de menukaart met gerechten van Richard van Oostenbrugge, de tweesterrenchef van restaurant Bord’Eau in Amsterdam.

Hij heeft beer bites gemaakt bij bieren als Tiger, Affligem en Birra Morati. In het assortiment onder andere spicy chicken taco’s, ceviche, bruschetta, hartige wafels en een kalfsbitterbal.

Gin & tonic
Wie wel een bezoek wil brengen aan Pand10 maar niet wil bijdragen aan een snelle sluiting, kan kiezen van de Gin & Tonic-kaart of gaat voor een van de verschillende wijnen of frisdranken.

Ga je Pand10 bezoeken, laat dan in een reactie onder dit bericht weten wat je ervaringen zijn.

Vorig artikel

Rijks Amsterdam viert 1-jarig bestaan met culinaire proeverij

Volgend artikel

Echt Rotterdams: Hotel New York, watertaxi en Wereldmuseum

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.