Nieuws

Gerecht met ruim twintig Nederlandse producten bij Merlet

Een bijzonder gerecht op de kaart van het met één Michelinster bekroonde restaurant Merlet in Schoorl. ‘De Noorderhoeve’ is volledig vegetarisch en heeft op het bord 23 biologische minigroenten en kruiden van Nederlandse bodem. ‘’s Morgens geplukt en ’s avonds op het bord’, aldus eigenaar Martin van Bourgonje.

‘Een bijzondere ontwikkeling bij hotel en restaurant Merlet’, zo laat eigenaar Martin van Bourgonje ChefsFriends weten.

Nederlandse bodem
‘Na een aantal weken testen is een mooi nieuw vegetarisch gerecht ontstaan met alleen maar producten van Nederlandse bodem.’

Groenten en kruiden
De groenten en kruiden komen van De Noorderhoeve-tuin uit Schoorl. Martin: ’s Morgens geplukt en ’s avonds op het bord 23 biologische minigroenten en kruiden.’

Jonathan Zandbergen
De Noorderhoeve, zoals het gerecht heet, is ontwikkeld onder leiding van chef-kok Jonathan Zandbergen.

Biodynamisch
Hij vertelt over het gerecht: ‘Het is een selectie van biodynamische groenten van De Noorderhoeve met kruidenmousseline, saffraanrouille en vinaigrette van Oloros-sherry.’

Volgens de sterchef zijn in het gerecht gemiddeld 25 verschillende producten uit de tuin verwerkt: twaalf groenten en dertien kruiden en/of bloemen.

‘Alles is perfect gegaard, geglaceerd en ondersteund door de kruidenmousseline, saffraanrouille en Oloroso-vinaigrette.’

Voorgerecht en in menu
De Noorderhoeve is te bestellen als voorgerecht en is opgenomen in het Gastronomische Menu, dat beschikbaar is van vier tot en met zeven gangen.

Vorig artikel

Kookkwaliteiten François Geurds niet nieuw in FG Restaurant

Volgend artikel

Naam, restaurant, website en huisstijl De Loohoeve vernieuwd

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.