Nieuws

Geniet met Ferran Adrià van diner van negen Michelinsterren

Wat een rijtje! Jonnie Boer, Hans van Wolde, Margo Reuten, Sergio Herman en Marieke Harkema verzorgen zaterdag 19 maart bij Rebelle in de Augustijnenkerk in Maastricht een fundraising-diner. Aanleiding is de nieuwe tentoonstelling ‘Ferran Adrià: Notes on Creativity’. Adrià is aanwezig en eet mee.

Het fundraising-diner is een initiatief van Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht. Aanleiding is de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Ferran Adrià: Notes on Creativity’.

Jonnie Boer
Voor de tien gerechten tekenen vijf chefs, die samen in het bezit zijn van liefst negen Michelinsterren.

Het gaat om Jonnie Boer van De Librije in Zwolle (3 sterren), Hans van Wolde van Beluga Loves You in Maastricht, Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht, Sergio Herman van The Jane in Antwerpen (allen 2 sterren) en de rijzende patisseriester Marieke Harkema.

Maastricht
Wat het nog meer bijzonder maakt: Ferran Adrià is zelf aanwezig bij Rebelle in de Augustijnenkerk in het centrum van Maastricht, de plek waar het diner plaatsvindt.

Plek aan tafel
Het diner begint om 19.00 uur, na de exclusieve openstelling van de tentoonstelling bij Marres. De prijs bedraagt 1000 euro per persoon. De tafels bieden plaats aan acht of tien personen.

Goed doel
De opbrengst van het diner komt ten goede aan het educatieprogramma ‘Training the Senses: Drawing Flavors’ van Marres voor basisscholen en middelbare scholen in Maastricht.

Wil je negen Michelinsterren proeven en dineren met Ferran Adrià, geef je dan op door het sturen van een e-mail naar dinerferranadria@marres.org.

Bestel het boek ‘Ferran Adria – Notes on Creativity’ via deze link en steun bovendien ChefsFriends.

Foto: ElBulli Foundation

Vorig artikel

Culinaire avond ‘koken met sterren’ bij Dorset in Borne

Volgend artikel

Hele maand april menu ‘De Smaken van Paul’ bij De Leuf

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.