Nieuws

Fruits de Mer-menu bij De Kleine Toren van Baarland

De Fruits de Mer is ongekend populair, vooral op deze zonnige dagen. Bij De Kleine Toren van Baarland in het Zeeuwse Baarland hebben ze een menu gemaakt met de smaakvolle delicatessen uit de zee.

Fruits de Mer. Juist in deze tijd van het jaar. En misschien wel juist in Zeeland, waar de schaal- en schelpdieren zo uit het water op je bord komen. Foodies zijn doorgaans gek op zeevruchtenplateaus.

Bij De Kleine Toren van Baarland weten ze dat en hebben ze nu een speciaal Fruits de Mer-menu samengesteld. Een 5-gangenmenu waarin schaal- en schelpdieren de hoofdrol spelen.

Het menu begint met amuses van het huis, gevolgd door coquille en mosselen met scheermes, zeekraal, wasabi, zomertruffel en duindoorn. Gevolgd daar een gerecht met Noordzeekrab en oester met eendenlever, tomaat, watermeloen, quinoa en tuinboon

Daarna langoustine en kokkels met artisjok, bataat, courgette en waterkers. Gevolgd door een gegrilde halve kreeft met verse kruiden, knoflook en lamsoor.

Afgesloten wordt met een dessert van de chef of tegen een kleine meerprijs van 6 euro een selectie van 5 kazen van de kaaswagen. Het Fruits de Mer-menu wordt aangeboden voor 72,50 euro per couvert en is te bestellen vanaf 2 personen per tafel.

Reserveren kan door te bellen met 0113-634187.

Restaurant De Kleine Toren van Baarland is gevestigd aan de Nieuweweg 3 in Baarland en is voor lunch geopend van donderdag tot en met zondag, en voor diner van woensdag tot en met vrijdag vanaf 17.30 uur, op zaterdag vanaf 18.00 uur en zondag doorlopend geopend.

Vorig artikel

Eerste rang bij Kurhaus Scheveningen tijdens Vuurwerkfestival

Volgend artikel

Martin Ruisaard serveert truffelmenu bij De Fuik in Aalst

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.