Nieuws

Freddy Cusell en Raul Lansink starten Peruaans restaurant in Amsterdam

Wie wil genieten van de Peruaanse keuken, moet nog dit jaar naar Nazka kunnen. Het nieuwe restaurant in Amsterdam zal naar verwachting op z’n vroegst ergens in het najaar de deuren openen. De founders van Nazka zijn Raul Lansink en Freddy Cusell, eigenaar van restaurant De Kloostergang in Zenderen.

Cusell heeft Spaans en Peruaans bloed en kent de Peruaanse keuken als geen ander. Twee jaar geleden werd hij benaderd door Lansink om samen een restaurant te starten. Het restaurant krijgt een cocktail- en cevichebar.

‘In De Kloostergang hier in het Oosten van het land hebben we menu’s ontwikkeld en personeel getraind. We zoeken nu nog een locatie in Amsterdam om een restaurant voor zo’n 80 tot 100 gasten te starten’, zo laat Freddy ons desgevraagd weten.

Ceviche
De Peruaanse keuken kenmerkt zich door gekruide en smaakvolle gerechten. Het is vooral een combinatie van veelal Aziatische kooktechnieken en lokale producten zoals pepers, aardappelen en bonen.

Het misschien wel meest populaire gerecht uit Peru is ceviche. Dit gerecht is gemaakt van rauwe vis die gegaard is in een zure marinade.

JRE-Nederland
Cusell benadrukt dat hij in De Kloostergang blijft koken. ‘Dat is toch mijn kindje. In het Peruaanse restaurant wordt haute cuisine gekookt met absolute topproducten. Maar geen sterniveau’, aldus Freddy.

Restaurant De Kloostergang is gevestigd aan de rand van van het Twentse dorp Zenderen ten noorden van Borne. Het restaurant is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland en Twente Culinair.

High end casual dining
Raul Lansink laat weten dat het om een zogeheten high end casual dining-concept gaat en dat er wordt gewerkt met een Peruaanse kok. Vanwege werkvergunningen en het zoeken van een geschikt pand van zo’n 200 vierkante meter verwacht hij in het tweede deel van dit jaar het restaurant te kunnen openen.

Vorig artikel

Dan Hunter nieuwe gast Joris Bijdendijk in Rijks Restaurant

Volgend artikel

Nice to meat: The Duke of Berkshire

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.