Nieuws

François Geurds opent Japanse okonomiyaki bar in Rotterdam

Opnieuw mooi nieuws van François Geurds. De Rotterdamse sterrenchef opent binnenkort FG Okonomiyaki Bar. In de horecagelegenheid spelen Japanse pannenkoeken op basis van zeewierbouillon en huisgemaakte taarten de hoofdrol. Locatie is de Hofbogen, waar ook FG Restaurant en FG Food Labs huisvesten.

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek. De naam is afgeleid van okonomi en yaki, wat vrij vertaald staat voor ‘gebakken/gegrild zoals je wilt’.

Het wordt klaargemaakt op een ijzeren plaat (tappanyaki) en gaat de hoofdrol spelen in de nieuwste loot aan de FG-stam: FG Okonomiyaki Bar.

Pannenkoek
In tegenstelling tot de Hollandse pannenkoek is de okonomiyaki niet gebaseerd op melk, maar op zeewierbouillon. De vulling bepaal je zelf, er zijn tal van toppings beschikbaar.

In de nieuwe zaak van François Geurds kun je ‘voor een uiterst schappelijke prijs een goede lunch hebben’.

Taarten
Je kunt je bestelling ter plaatse nuttigen of meenemen. Voor de liefhebbers van zoet zijn er dagelijks wisselende huisgemaakte taarten uit de oven.

Sake
Op de drankenkaart – uiteraard – (sparkling) sake en Japanse thee, maar ook wijnen en (alcoholvrije) cocktails.

Hofbogen
FG Okonomiyaki Bar wordt gerealiseerd in het pand van Denoism in de Hofbogen, een winkel op Japanse leest geschoeid, en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Denoism verkoopt denim en leren jassen, schorten, kimono’s, schoenen en tassen. De opening staat gepland voor ‘over een paar weken’.

Vorig artikel

Win een exemplaar van kookboek ‘Aan tafel met Floorabella’

Volgend artikel

Nederland heeft beste internationale Jamie’s Italian-restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.