Nieuws

François Geurds: oliebollen met champagne en koken voor daklozen

François Geurds gaat oliebollen bakken die zijn gevuld met champagne. Extra reden om ze te bestellen: de opbrengt wordt gebruikt voor het bereiden van maaltijden voor daklozen, die woensdag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur welkom zijn bij de FG Foodmarket voor de deuren van zijn restaurants.

Ieder jaar in december kookt de sterrenchef voor de Rotterdamse daklozen. Een initiatief dat mede mogelijk wordt gemaakt voor Zegro en MKN. ‘Het geeft een fantastische voldoening. Ons vak bestaat uit sharing en dit is de ultieme vorm van delen met iedereen.’

FG Foodmarket
Daklozen kunnen woensdag 15 december tussen 12.00 en 17.00 uur genieten van diverse lekkernijen tijdens de FG Foodmarket. Om dit mogelijk te maken, bakt de chef die dag met zijn team oliebollen waarin champagne is verwerkt. De gehele opbrengst wordt geïnvesteerd in de maaltijden voor de daklozen.

Benieuwd naar de smaak of zin om een mooi initiatief te ondersteunen? De bijzondere oliebollen gaan per box van vijf stuks (27,50 euro) en zijn te bestellen via takeaway@fgrestaurant.nl.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michael Verhagen nieuwe chef restaurant Fitzgerald Rotterdam

Volgend artikel

Tulpenknol op de kaart bij Auberge du Bonheur: ‘Typisch Nederlands’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.