Nieuws

François Geurds bakt champagnebollen voor daklozenproject

François Geurds van FG Restaurant in Rotterdam en het gastronomische biermerk De Goede & De Stoute slaan de handen ineen om met een bijzonder project het jaar af te sluiten. Op de laatste dag van dit jaar bakt François voor het goede doel.

Op 31 december zal François Geurds Vuurzee champagnebollen bakken, waarbij het Vuurzee champagnebier van De Goede & De Stoute verwerkt wordt in het beslag. De opbrengst van deze speciale bollen gaat naar het daklozenproject van François Geurds, waar hij jaarlijks diverse acties voor op touw zet.

Ook zullen er een aantal exclusieve gouden champagnebollen gebakken worden. In elk doosje zitten 5 Champagne Bollen, waarvan één met bladgoud. Een doosje kost 25 euro en met de opbrengst van ieder doosje kan er voor 10 daklozen een maaltijd gekookt worden.

Vuurzee hoort volgens François Geurds thuis op de gastronomische tafel. Een combinatie van de fruitige smaak van de pinot noir druiven met het champagnegist zorgt voor een fijne mouse wat Vuurzee maakt tot een begeleider van vele gerechten die op de kaart staan bij François Geurds.

De oliebollen zijn online te bestellen via takeaway@fgrestaurant.nl en kan je 31 december tussen 12.00 uur en 15.00 uur ophalen bij François Geurds in Rotterdam.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Extra Vierge: recepten met olijfolie in de hoofdrol

Volgend artikel

Lockdown 2: deze restaurants doen aan bezorgen en afhalen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.