François Geurds bakt champagnebollen voor daklozenproject
François Geurds van FG Restaurant in Rotterdam en het gastronomische biermerk De Goede & De Stoute slaan de handen ineen om met een bijzonder project het jaar af te sluiten. Op de laatste dag van dit jaar bakt François voor het goede doel.
Op 31 december zal François Geurds Vuurzee champagnebollen bakken, waarbij het Vuurzee champagnebier van De Goede & De Stoute verwerkt wordt in het beslag. De opbrengst van deze speciale bollen gaat naar het daklozenproject van François Geurds, waar hij jaarlijks diverse acties voor op touw zet.
Ook zullen er een aantal exclusieve gouden champagnebollen gebakken worden. In elk doosje zitten 5 Champagne Bollen, waarvan één met bladgoud. Een doosje kost 25 euro en met de opbrengst van ieder doosje kan er voor 10 daklozen een maaltijd gekookt worden.
Vuurzee hoort volgens François Geurds thuis op de gastronomische tafel. Een combinatie van de fruitige smaak van de pinot noir druiven met het champagnegist zorgt voor een fijne mouse wat Vuurzee maakt tot een begeleider van vele gerechten die op de kaart staan bij François Geurds.
De oliebollen zijn online te bestellen via takeaway@fgrestaurant.nl en kan je 31 december tussen 12.00 uur en 15.00 uur ophalen bij François Geurds in Rotterdam.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.