iSnaps

Fotoverslag Foodtruck Festival Rrrollend Rotterdam

Op de mooiste dag van week 24, vrijdag 12 juni, is op het Noordplein Foodtruck Festival Rrrollend Rotterdam van start gegaan. ChefsFriends was ter plaatse en spotte onder andere de bavette van Masterchef-presentator Marcus Polman, zeewierburgers, bloempies en heel veel foodliefhebbers.

Om 16.00 uur openden de deuren van de Rotterdamse editie van Rrrollend Foodtruck Festivals. De organisatie had zich geen betere dag kunnen wensen om te starten: de temperatuur was heerlijk en de (voorspelde) regen bleef uit. En dus was het lekker druk.

Marcus Polman
Bekend gezicht was Marcus Polman. Presentator van de recent geëindigde 2015-editie van Masterchef, maar eveneens eigenaar van The Rough Kitchen en in Rotterdam verkoper van broodjes met heerlijke bavette.

Vlees
Naarmate de middag eindigde en de avond begon, werd het steeds drukker bij de dertig trucks en vormden zich de eerste rijen.

Vanzelfsprekend bij de aanbieders van de hamburgers, pulled pork en andere vleesvarianten, maar ook bij de verkopers van niet-vleesproducten.

Zeewierburger
ChefsFriends proefde de zeewierburger van Mr. Kelp, die ook een zeewierpizza en gemarineerde sprinkhanen verkocht. Eveneens opvallend was het assortiment van Bloempie: een bloemvormig broodje, gemaakt van biologische zuurdesem of teff spelt.

Wij kozen voor een proeverij met vijf varianten: bietenhumus met geroosterde biet; gemarineerd scharrelvarken uit Salland met pindasaus uit eigen keuken; roquefort en mascarpone met walnoot; rilettes van makreel en appelkapper; en pittige garnalen met petehbonen.

Bitterballen
De Ballenbar en Grizzl verkopen bitterballen, gevuld met onder andere truffel, geitenkaas, chorizo en eekhoorntjesbrood. Laatstgenoemde heeft eveneens flammküchen op de kaart staan.

Verder kan de bezoeker kiezen uit onder andere crèpes, frozen yoghurt, smoothies, fruit en ijs. Twee wijn verkopende trucks en een stevig aantal bars zorgen ervoor dat ook aan drank geen gebrek is.

Rrrollend Rotterdam op het Noordplein is gratis toegankelijk en te bezoeken tot en met zondag 14 juni 21.00 uur. Zaterdag zijn de poorten geopend tot 23.00 uur. Wat ons betreft een prima tip voor het weekeinde.

Het festival is een initiatief van Rrrollend Foodtruck Festivals, dat dit jaar nog meer plaatsen aandoet.

Vorig artikel

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek haalt Robert Levels

Volgend artikel

Sterrestaurant De Burgemeester start winkel met wijn en delicatessen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.