Nieuws

Foto’s: zo ziet Restobar Vista in Rotterdam eruit

Ingrid en Henrie van der Heijden hebben hun tweede eetgelegenheid geopend. In het pand in Rotterdam dat voorheen onderdak bood aan HMB Restaurant, is het paar van start gegaan met Restobar Vista. Het duo is ook eigenaar van Vista in Willemstad, dat door Michelin is bekroond met een ster.

De nieuwe zaak werd in mei aangekondigd, kort nadat gastvrouw Ingrid en SVH Meesterkok Henrie HMB Restaurant op de Kop van Zuid hadden overgenomen. Ze vertelden destijds al in juli te openen als een restobar. ‘Een kaart met hoogwaardige bites en gerechten in een losse, toegankelijke setting met aandacht voor goede wijnen.’

Wilhelminapier Kop van Zuid

Restobar Vista huisvest op de begane grond van gebouw De Rotterdam op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Het restaurant heeft zestig couverts, en aan de eetbar zijn tien plekken. Gasten kijken uit op het water van de Nieuwe Maas, de Erasmusbrug en de skyline van de stad.

Vista Willemstad

De gezichten van de nieuwe zaak zijn chef Kimmo Geus (28) en gastvrouw Nikki Bijtenhoorn (22), hoewel Ingrid en Henrie de eerste maanden ook veel in Rotterdam zijn.

‘Kimmo is al langere tijd mijn souschef in Willemstad en werkte eerder bij topzaken als Meliefste in Wolphaartsdijk, Perceel in Capelle aan den IJssel en Parkheuvel in Rotterdam’, aldus Henrie.

‘Ook onze dochter Nikki heeft haar sporen liggen in Vista Willemstad en zij en Kimmo gaan onze Rotterdamse zaak volgens onze filosofie runnen. Maître-sommelier is Pieter van Hoof, hij heeft veel ervaring opgedaan bij toprestaurants in de regio’s Eindhoven en Rotterdam.’

À la carte

Op de kaart ligt de nadruk op à la carte, met gerechten als carpaccio, vongole met groene curry, langoustines à la plancha, op de graat gebakken Noordzeetong, ribeye met bearnaissesaus, tournedos en Vista-klassiekers zoals linguine met hoeve-ei en truffel, en de Vista-oester.

De prijzen van de voorgerechten variëren van 15 tot 26 euro, en de hoofdgerechten van 22,50 tot 55 (Noordzeetong) euro. Verder is er een kaart met bites en een lunchmenu van drie gangen voor 49,50 euro.

Open keuken

Restobar Vista is, net als Vista Willemstad, ingericht door Jeroen Smeele van SMEELE Design. Hij heeft een ‘zacht, licht en stijlvol interieur’ ontworpen. Met de tinten blauw en roze in de hoofdrol en waarin het blauw verwijst naar het water.

Wie kiest voor een plek aan de eetbar, kijkt uit op de open keuken. Daardoor doet die bar ook dienst als chef’s table. Achterin het restaurant is een private dining-ruimte met een capaciteit van twintig personen.

Driehonderd wijnen

De wijnkaart telt zo’n driehonderd wijnen. De meeste komen uit Europa, maar ook Zuid-Afrika en Noord-Amerika zijn vertegenwoordigd. Daarnaast is er veel aandacht voor cocktails en mocktails.

Restobar Vista is geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner. Op termijn wordt nog een extra openingsdag toegevoegd.

Lees ook:
Foto’s ‘eerste echte Friese restaurant in Nederland’
Foto’s Wijnbar Hemel & Aarde in Utrecht
Restaurant Fitzgerald uit Rotterdam wisselt van eigenaar

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

INK Hotel Amsterdam wordt PINK tijdens Pride

Volgend artikel

Hoe ‘vliegen over zeebodem’ visserij duurzamer maakt

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.