Nieuws

Foto’s: zo ziet ML eruit op de nieuwe locatie in Haarlem

Het met een Michelinster bekroonde restaurant ML is heropend op de nieuwe locatie in Haarlem. Liane en Mark Gratama hebben de ‘directie’ uitgebreid met Kevin Kion en exploiteren in het pand van het voormalige Stempels ook een hotel, bistro en bar. De drie gaan aan het Klokhuisplein verder als ML.

‘Op onze oude locatie aan de Kleine Houtstraat liepen we aan tegen de grenzen van het pand en konden onze ambities niet realiseren’, aldus Mark Gratama over de verhuizing. ‘Ook op culinair gebied waren we toe aan een nieuwe uitdaging.

Stempels
Een geschikt pand werd gevonden aan het Klokhuisplein. Waar voorheen hotel Stempels huisvestte, zijn de nu de deuren geopend van ML in Haarlem. Niet langer alleen een sterrestaurant, maar ook een hotel, een bar en een bistro.

Mark Gratama
Eigenaren Liane en Mark Gratama hebben in Kevin Kion een partner gevonden, die is toegetreden tot de ‘directie’.

‘Dit prachtige historische pand biedt ons onder één dak veel meer mogelijkheden en inspiratie. In het restaurant kunnen we nu nog meer de puntjes op de i zetten.’

Sterrestaurant
De fine dining-locatie is gerealiseerd in de stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De sfeer is intiem en de lichte serre, die het hart vormt van ML, is er zicht op de open keuken met chefs bar. Die bar telt tien zitplaatsen en heeft een eigen menu.

Keuken
De bistro is dagelijks geopend vanaf het ontbijt, dat ook beschikbaar is voor gasten die niet in het hotel verblijven. Het heeft bovendien een eigen dag- en dinerkaart, en een eigen keuken.

Kamers
Hotel ML beschikt over zeventien kamers en suites in de viersterrencategorie. Deze hebben allemaal een restyling gekregen.

Het resultaat: modern, stijlvol en comfortabel, maar met de sfeer van vroeger. Voor de deur ligt bovendien een terras met een capaciteit van tweehonderd stoelen.

Menno Post start in voormalig pand ML

Het voormalige pand van restaurant ML in Haarlem krijgt een prachtige herbestemming. In juli opent Menno Post er zijn eigen zaak: restaurant Olivijn. In een exclusief interview met ChefsFriends vertelt de chef over zijn plannen.

Vorig artikel

De Librije presenteert topchefs Chefs Revolution Zwolle

Volgend artikel

SkyLounge van DoubleTree Amsterdam beste Europese hotelbar

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.