Borrels & Bites

Foto’s opening FG Okonomiyaki Bar van François Geurds

De vierde zaak van François Geurds is een feit. Bij FG Okonomiyaki Bar in de Rotterdamse Hofbogen spelen Japanse pannenkoeken de hoofdrol. De sterrenchef raakt geïnspireerd tijdens een culinaire reis door Japan en grijpt zijn kans als er ruimte komt in het pand van kledingwinkel Denoism. ChefsFriends bezoekt de pre-opening.

Het leven van topchef François Geurds draait om koken en gasten verwennen. In de voormalige tramremise Hofbogen doet hij dat met FG Food Labs, FG Restaurant en – vanaf dinsdag 14 november – FG Okonomiyaki Bar. In de Lloydstraat huisvest bovendien FG Bistro.

Bib Gourmand
Die laatste is sinds afgelopen week in het bezit van een Bib Gourmand, de onderscheiding voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, FG Food Labs heeft een ster en FG Restaurant is onderscheiden met twee Michelinsterren.

Zeewier
Zover zal het met FG Okonomiyaki Bar niet komen. Maar dat hoeft ook niet. Het nieuwste concept van François draait om Japanse pannenkoeken op basis van zeewierbouillon: okonomiyaki’s.

‘Onder Japanners is het net zo populair als het broodje kroket in Nederland’, aldus FG’s marketingmanager Dijlan van Vlimmeren.

Hofbogen
Vanaf dinsdag 14 november open voor het publiek. Vijf dagen in de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag en maandag gesloten).

En gevestigd op een bijzondere plek: in de Hofbogen, waar de chef nu dus drie zaken exploiteert, in het pand van de op Japanse leest geschoeide kledingwinkel Denoism.

Japanse pannenkoeken
François doet zijn inspiratie op tijdens een culinaire reis door Japan. Okonomiyaki’s zijn daar enorm populair én gezond. Bovendien is het in Nederland maar mondjesmaat verkrijgbaar.

Als de ruimte in de winkel vrijkomt, grijpt hij zijn kans. Overigens heeft de bar aan de ‘achterkant’ een eigen entree.

Huisgemaakte taarten
Op het menu naast Japanse pannenkoeken onder andere ook huisgemaakte taarten, brioches, tom ka kai, dimsum, thee en sake met bubbels. Om mee te nemen of ter plekke te nuttigen.

Zaterdag 11 november is er een pre-opening voor genodigden, ChefsFriends mag erbij zijn. François en zijn team serveren okonomiyaki’s met tonijn en buikspek (en andere hartig- en zoetigheden).

Quintis Ristie
Vip deze middag is ongetwijfeld François moeder. Ze geniet zichtbaar van de bedrijvigheid om haar heen. Onder de aanwezigen ook Quintis Risti, de man die landelijke bekendheid verwierf als onderdeel van het programma Rayman is Laat en daarin steevast werd aangekondigd met de woorden ‘soko soko’.

Schmidt Zeevis
Will van Merkensteijn en Tom Rietveld zijn er namens Schmidt Zeevis, dat nog dit jaar start als expertblogger op ChefsFriends. Tom vertelt dat directeur Marcel van Breda binnenkort weer te zien is bij het tv-programma Business Class.

Barbecue
François voelt zich achter de OFYR als een vis in het water. Mark Haasdijk van de Champagnist in Amersfoort vat het treffend samen. ‘Een kei als het gaat om fine dining, maar ook niet vies van een smakelijke barbecue.’

Katshoek
Wij proeven een heerlijke okonomiyaki met buikspek en vinden dat enkel deze pannenkoek een bezoek aan FG Okonomiyaki Bar rechtvaardigt. Vanaf dinsdag 14 november kan het. Het adres is Katshoek 19.

Vorig artikel

Lunch of diner smaakvoller met een glas alcoholvrije wijn

Volgend artikel

Witte truffel en Barolo-wijnen bij Roberto’s Restaurant Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.