Nieuws

Foto’s: Nieuw Motel One aan Waterlooplein in Amsterdam

Een tripje in eigen land maar wel graag overnachten in een designhotel op een A-locatie voor een betaalbare prijs? Goed nieuws! Motel One opent een tweede Nederlandse vestiging en wel aan het Waterlooplein in Amsterdam.

Voor het design is in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek gekozen voor een lokale touch aan de hand van drie thema’s: vlooienmarkt, upcycling en oude Nederlandse meesters.

Van opgepoetste tweedehands ramen, deuren, kasten en houten planken als muurbekleding en een kroonluchter van antieke vlooienmarktlampen, tot een fijne werktafel met geïntegreerde en zelfgecreëerde tafellampen.

Het zijn enkele pronkstukken van designer Piet Hein Eek voor de One Lounge van de tweede Nederlandse Motel One vestiging aan het Waterlooplein. Niet alleen geven zij het hotel een speciale en lokale touch, het design ondersteunt tegelijkertijd Motel One’s geloof in duurzaamheid.

One Lounge
Het design van de One Lounge speelt met licht en schaduw en lichte en donkere contrasten. Zo laat een uitgebreide muurbewerking close-up details zien, geïnspireerd op meesters als Rembrandt en Vermeer, die zijn omlijst door fotolijsten afkomstig van de vlooienmarkt.

Zelfs de tafels bevatten speciale afdrukken van de Nederlandse meesters, waardoor gasten lokale kunst op een relaxte manier ontdekken tijdens hun verblijf in de grachtenstad.

Pepe Heykoop
Niet alleen oude meesters worden geëerd in het Motel One hotel, ook moderne en lokale designers krijgen een podium om hun skills te laten zien. Neem plaats op een van de gedetailleerde stoelen van Moooi of de barkrukken van Pepe Heykoop, waarin ook gerecyclede materialen zijn verwerkt.

Een voorkeur voor internationale designerstukken? Haal dan je hart op bij de Chesterfield sofa van Poltrona Frau of stoelen en fauteuils van het Italiaanse Poliform. De perfecte imperfectie door het gebruik van oude en moderne elementen maakt het overall design van het nieuwe Motel One Amsterdam-Waterlooplein hotel aantrekkelijk

Boxsprings
High-quality overnachten? Dat doe je het best in de huiselijke kamers van Motel One. Boxsprings en 100% Egyptisch katoenen beddengoed beloven een fijne nachtrust terwijl de leren Freifrau fauteuils, Artemide vloerlamp en B&B Italia tafel perfect zijn voor werken en relaxen.

De volgende ochtend stap je in je eigen mini spa, compleet met regendouche en ecologische shower gel. Ook de drie kenmerkende thema’s van de One Lounge vind je terug in de kamers. Zo zijn hier kleine details van de beroemde Rembrandt schilderijen ingelijst, met een knipoog naar het nabijgelegen Rembrandthuis museum.

Vorig artikel

Februari Festival bij ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht

Volgend artikel

Proef de Veluwe bij Hotel De Sterrenberg in Otterlo

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.