Nieuws

Foto’s nieuw interieur voor sterrestaurant PerceelRestaurant Perceel in Capelle aan den IJssel heeft een nieuw interieur gekregen. Het sterrenrestaurant van Sharon Tettero en Jos Grootscholten heeft een nieuw eigentijds en warm interieur gekregen, waarin associaties met bloemen een rol spelen.

Het restaurant kreeg een warme, huiselijke sfeer met een vleugje nostalgie. Luxe stoffen als fluweel, verrassende kleurnuances en associaties met bloemen spelen een grote rol. De bloemen in het interieur verwijzen naar de eetbare bloemen die chef Jos Grootscholten  graag gebruikt in zijn gerechten.

Sharon Tettero: ‘De indeling van het restaurant is drastisch veranderd. Zowel de toegangsdeur tot het restaurant als de bar is verplaatst, waardoor er meer ruimte en een betere logistiek is ontstaan. De monumentale hal heeft allure gekregen. Nieuw is de chef’s table direct bij de keuken waar plaats is voor maximaal vier personen’, aldus eigenaresse Sharon Tettero.

Sharon vervolgt: ‘Eyecatcher is het hangende door onszelf gemaakte bloemenperceel met gedroogde gewassen en bloemen in het hart van het restaurant, dat onze liefde voor het eetbare landschap weerspiegelt. De nieuwe inrichting past echt bij ons, we zijn er heel blij mee’.

Het restaurant van gastvrouw-sommelier Sharon Tettero en chef Jos Grootscholten opende in juli 2010 de deuren in het voormalige raadhuis in de historische kern van Capelle aan den IJssel. De naam Perceel verwijst naar de grond waarin Jos zijn kruiden en eetbare bloemen teelt. Uit de keuken van Jos komen elegante, verteerbare gerechten, waarbij het product herkenbaar blijft. Hij werkt graag met vis, groente, kruiden en eetbare bloemen.

Met ingang van de gids 2012 werd Perceel bekroond met een Michelinster en in 2013 werd Jos uitgeroepen tot Belofte van het Jaar door Gault&Millau. Eveneens in 2013 werd het paar uitgeroepen tot winnaar van de Capelse Ondernemersprijs. Perceel is aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers.

Vorig artikel

Thuisgerecht van Jonnie Boer in jouw mailbox

Volgend artikel

All-in herfstmenu bij Soigné in Bussum

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.