iSnaps

Foto’s en verslag Culinair Zandvoort

Zandvoort laat zich dit weekeinde van haar culinaire kant zien. De komende dagen dus even geen strand (wel zon), maar hapjes en drankjes van de beste horecagelegenheden die de badplaats rijk is. ChefsFriends bezocht de openingsdag, vrijdag 26 juni, voor een fotoverslag en mocht van de organisatie proeven.

Voor de zevende keer vindt Culinair Zandvoort dit jaar plaats, als vertrouwd op het Gasthuisplein. ‘Het idee is, bij wijze van spreken, in de auto op weg naar de wintersport ontstaan’, zo laat Lana Lemmens weten bij de ontvangst.

Driedaags evenement
‘Zeven jaar geleden bestond het bedrijf van mijn vader 25 jaar en wilde hij iets organiseren. In de auto hebben we gebrainstormd en toen we in Frankrijk aankwamen, was Culinair Zandvoort geboren.’

Lana, haar ouders, haar broer en schoonzus en een ‘vriend die bijna ook een broer is’ zijn de dragende krachten achter het driedaagse evenement. Uiteraard bijgestaan door veel vrijwilligers, sponsors en adverteerders.

Met het culinaire festival wordt een goed doel gesteund, dit jaar is dat de plaatselijke scoutingvereniging.

Proeven
De ChefsFriends ‘iSnapper’ ter plaatse proefde de bisque van kreeft en de lemon cheesecake van restaurant EVI, de drie gestoomde dim sum – varken, garnaal en kip – van Ajuma en de mosselen met een pikante Italiaanse tomatensaus van ristorante Andrea. Voor het thuisfront werd chocoladespek en toffeereep van Tea, Chocolate & More meegenomen.

Betalen kan met zogeheten Scharrenkoppen van één euro per stuk. Een gerecht mag maximaal zes Scharrenkoppen kosten. Op het betaalmiddel staat dit jaar een afbeelding van een Vissersvrouw, geschilderd in 1884 door Thérese Schwartze. De Vissersvrouw is (ook) te bewonderen in het Zandvoorts museum.

Drukke openingsdag
Het mooie weer, en (Duitse) vakantiegangers, droegen ongetwijfeld bij aan de grote publieke belangstelling op de openingsdag. Aangezien de voorspellingen voor de komende dagen goed zijn, belooft dat dus nog wat.

Zandvoort Culinair is zaterdag te bezoeken van 16.00 tot 22.30 uur en zondag van 15.00 tot 21.30 uur. De entree is vrij! Ga jij een bezoek brengen, laat in het reactieveld hieronder dan weten wat jouw favoriete gerecht was.

Vorig artikel

Fotoverslag Food Truck Festival TREK Nijmegen

Volgend artikel

Zes restaurants met een bijzondere slaapplek

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.