Nieuws

Foto’s: dit is het vernieuwde hotel De L’Europe Amsterdam

Hotel De L’Europe in Amsterdam heeft een restyling afgerond. Sinds 1 juni zijn de lobby, de privé-eventkamers, de restaurants en de bar vernieuwd en heropend. ‘Alle ruimtes ondergingen een transformatie, waarbij het uitgesproken karakter en de warme en uitnodigende sfeer van het hotel behouden bleven.’

Nicemakers is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van de gehele begane grond van hotel De L’Europe.

Internationale grandeur
De Amsterdamse ontwerpstudio koos voor rijke materialen en warme kleuren, en combineert unieke objecten met antieke en eigen ontworpen meubels.

‘Het ontwerp brengt internationale historische grandeur samen met tijdloze stijl en verfijnde elegantie binnen de wereld van original Amsterdam luxury’, aldus het hotel.

Edward Leenders
Managing director Edward Leenders: ‘We zijn heel erg trots om de resultaten van ons redesign aan onze gasten te kunnen laten zien. De gehele begane grond heeft een geheel nieuw interieur gekregen en als aanvulling op het hotel ook de nieuwe vleugel met ’t Huys en ‘d Tuyn, waar je de essentie van Amsterdam ervaart.’

Hij noemt het resultaat van het interieur ‘warm, verfijnd, intiem en een weerspiegeling van de grandeur van de rijke geschiedenis van ons hotel.’

Karakteristiek gebouw
Een belangrijk uitgangspunt bij de redesign was het nog meer openstellen van het karakteristieke gebouw voor nieuwe gasten en bezoekers door nieuwe ruimtes en partners te betrekken bij het hotel.

Dat laatste heeft geresulteerd in de opening van de vleugel ’t Huys in samenwerking met MENDO, The Wunderkammer en Skins Spa.

Uitstraling
De ronde vormen, zachte lijnen en gelaagdheid in het nieuwe interieur geven het hotel een vriendelijke en uitnodigende uitstraling. Van mooie doorkijken om van de ene naar de andere ruimte te lopen tot de authentieke kunst uit de 17e eeuw gecombineerd met eigentijdse meubels en natuurlijke rijke materialen.

Restaurant Bord’Eau
De geschiedenis van De L’Europe Amsterdam gaat terug tot 1896 en werd ooit gebouwd op de oude stadswal. Het beschikt over 111 kamers en suites, een luxe spa en wellness, sterrestaurant Bord’Eau met chef Bas van Kranen, brasserie Marie en Freddy’s Bar.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Video: het restaurant van Ewout Eleveld op Parc Broekhuizen

Volgend artikel

Nederlandse restaurants in Amerikaanse culinaire onlinegids

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.