Nieuws

Florian van Dillen opent restaurant in Rotterdam

In het Scheepvaartkwartier in Rotterdam gaat Florian van Dillen in maart van start met by Flipp. De ondernemer opent in de Van Vollenhovenstraat een restaurant en een bar. De chef-kok leerde het vak bij HMB in Rotterdam, Mijn Keuken in Wouw en ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht.

Het restaurant en de bar, die beide een eigen naam krijgen en die pas later worden onthuld, huisvesten in het pand dat voorheen onderdak bood aan La Stanza.

Sterrestaurants
De 29-jarige Florian was meer dan drie jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB, werkte als souschef in de keuken van sterrestaurant Mijn Keuken in Wouw en vervulde de functie chef de partie bij het eveneens met een Michelinster bekroonde ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht.

Binnentuin
In maart openen de deuren van het bedrijf dat is verdeeld over twee verdiepingen. Het restaurant telt zeventig couverts, een ruimte voor private dining en een bar. In de 300 vierkante meter grote binnentuin is eveneens plaats voor zeventig gasten.

Franse keuken
De keuken heeft de Franse klassieke basis met een lichte kookstijl en een moderne uitvoering. De naam by Flipp verwijst naar de bijnaam van de eigenaar. Florian is geboren en getogen in de Betuwe.

Klassiekers
Op de kaart staan onder meer zeebaars, zalm, op de graat gebakken schol, op het karkas gebraden duif en diverse vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er klassiekers als steak tartare, côte de boeuf, tournedos Rossini en krokant gebakken zwezerik.

Geen menu
Voorgerechten hebben een vanaf-prijs van 15 euro, de hoofdgerechten starten bij een bedrag van 25 euro. Er is geen menu.

Inrichting
De inrichting van het restaurant is gedaan door Jeroen Smeele van Smeele Projecten. Lichte tinten, natuurlijke elementen en Scandinavische invloeden vormen de hoofdmoot.

Het restaurant opent begin maart en is vijf dagen per week geopend (gesloten op dinsdag en woensdag). De deuren van de bar openen in april.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Foie royale in Dutch Cuisine-menu Bolenius Amsterdam

Volgend artikel

Prijs voor Park Inn by Radisson Amsterdam City West

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.