Provincie in de kijker

Favoriete delicatessenwinkels in Zeeland van Laurent Smallegange

Onder de noemer ‘Provincie in de kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van verborgen parels. Deze keer Laurent Smallegange van restaurant Spetters in Breskens.

St. Paulus Bakkerij – Sluis
‘Beter brood vind je niet in de omgeving. Er liggen wel vijftig soorten brood en twintig zuurdesems. De vitrine vol gebak laat je watertanden. Kom je op zondagmorgen voor vers brood en pistolets, dan is het aanschuiven geblazen.’
Stpaulus.be

Vermeire Delicatessen – Sluis

Foto: Esperanza Zhang.

‘Als ik dan met mijn zak met broodjes in de hand wat verder doorloop, dan stop ik voor mijn beleg en kazen bij Vermeire Delicatessen. Goed adres in Sluis. Lekkere salades!’
Facebook.com/Vermeire-Delicatessen

Kwaliteitsslagerij Fernand – Westkapelle

Foto: Jez Timms.

‘Oké, weliswaar net over de grens, maar deze slager heeft een aanbod waar je U tegen zegt. Zo’n overdaad en iedere dag alles vers, want het is er echt megadruk.’
Facebook.com/Slagerij-Fernand

Kaasboerderij de Vos – Biervliet

Foto: Agence Producteurs Locaux Damien Kühn.

‘Deze familie maakt regionale boerenkaas van absolute topkwaliteit.’
Devoskaas.nl

’t Vosje kaas, wijn en lekkernijen – Breskens
‘Een dochterbedrijf van de kaasboerderij. Kazen, wat wijntjes, noten en smeersels.’
T-vosje.nl

Benieuwd naar Laurents favoriete restaurants in Zeeland? Volg dan deze link!

Vorig artikel

l’Europe werkt aan opvolger vertrekkende Van Oostenbrugge

Volgend artikel

Masterchef-winnaar Bart van Berkel opent Petossi in Haarlem

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.