Advertorial

Explosieve toename van online wijnopleidingen

Advertorial – Door het tijdelijk wegvallen van praktijkonderwijs zien we een explosieve groei van online trainingen. Voor praktijkgerichte branches zoals horeca is dit een moeilijke periode. Nu er in deze branche niet gewerkt kan worden, zien we dat deze massaal aan het online leren slaan.

WTOL Academy is sinds 2010 marktleider op het gebied van online wijntrainingen, bovendien zijn we als beroepsopleider SVH erkend (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Door de coronacrisis liggen helaas al onze praktijklessen stil. Maar juist in deze periode zien we een explosieve stijging van onze online trainingen’, aldus Ruud Weterings, directeur van WTOL Academy B.V.

In de laatste maand is de afname aanzienlijk gestegen tot enkele honderden nieuwe deelnemers. Naast het online programma verzorgen we interactieve webinars en stellen digitaal studiemateriaal kosteloos beschikbaar.

Het zijn niet enkel de horeca medewerkers waar we de explosieve groei zien, maar ook MBO horeca-scholen en vooral particulieren die nu meer de tijd hebben voor een hobby of tot inzicht komen een ander baan te ambiëren.

Met ons SVH erkende opleiding en ons E-Learning | Game-learning programma van Wijntraining Online is het wel zo makkelijke om te leren wanneer het jou uitkomt. Ondanks deze enorme groei hoop ik wel dat we snel onze praktijklessen met o.a. de SVH Vinoloog opleiding kunnen voortzetten’, aldus Ruud.

Rob van Egmond, senior-coördinator JMW Horeca Uitzendbureau: ‘De wijntraining kan voor een groot deel online en dat is ideaal voor onze horecamedewerkers. Daarnaast is de leermethode zo ingericht dat er veel uitdaging in zit, bijvoorbeeld met filmpjes, landkaart opdrachten en wijn en spijs opdrachten. Daarmee voorziet deze opleider in een grote behoefte binnen de horeca: online leren waarbij medewerkers op de momenten dat het hen past wordt opgeleid en begeleid naar het officiële SVH examen’.

Vorig artikel

Favoriete delicatessenwinkels Noord-Holland van Martin van Bourgonje

Volgend artikel

Leendert Scholtus terug bij De Echoput in Apeldoorn

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.