Nieuws

Exclusief interview: Menno Post start in Haarlem met restaurant Olivijn

Menno Post opent in Haarlem zijn eigen restaurant. In het pand in de Kleine Houtstraat waarin tot voor kort ML huisvestte, start hij in juli met Olivijn. In een exclusief video-interview met ChefsFriends vertelt de SVH Meesterkok over deze stap.

‘Topgastronomie en huiselijk comfort komen samen in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis’, zo laat Menno Post weten. Hij gaat aan tafel zelf de menukaart presenteren en biedt daarbij de mogelijkheid om gerechten naar wens aan te passen.

De Bokkedoorns
Menno maakt recent via ChefsFriends bekend dat hij na vijf jaar stopte als chef van het met twee Michelinsterren bekroonde De Bokkedoorns in Overveen. ‘Ik ga mijn hart volgen en verder als creatief restaurateur.’

Restyling
Het interieur ondergaat een kleine restyling, waarbij volgens Menno met respect wordt omgegaan met het monumentale karakter. Op de eerste verdieping komt bovendien een kunstgalerie met de naam Mevrouw Olivijn.

Signatuur
Zijn signatuur kan worden beschouwd als ‘de kunst van het weglaten’ en juist dat wil hij op de nieuwe plek nog beter tot zijn recht laten komen.

‘Met elegante, verfijnde en subtiele smaken, gecombineerd tot een bijzonder mondvermaak. En luxueus op het bord. Je zou zomaar een salade van krab met gebrande avocado kunnen krijgen.’

Olivijn heeft ruime parkeergelegenheid op minder dan een minuut loopafstand en is vanaf 1 juli, en niet in april zoals in de video genoemd, geopend voor lunch, diner en (zakelijke) bijeenkomsten. ChefsFriends wenst Menno veel succes.

Vorig artikel

Twents aspergemenu bij Hanninkshof in Enschede

Volgend artikel

Restaurant Tante Kee opent terrasseizoen met Live Sunday

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.