Nieuws

Ewout Eleveld van start met Bistro LOF op Parc Broekhuizen

De nieuwe eetgelegenheid op Parc Broekhuizen in Leersum heeft de naam Bistro LOF. De culinaire leiding is in handen van Ewout Eleveld, die ruim zeventien jaar de rechterhand was van Jacob Jan Boerma bij De Leest in Vaassen. Vooralsnog is de zaak alleen geopend voor hotelgasten.

LOF staat voor Local Organic Farm en is een ode aan een goede keuken en lekkere groente. Het is de tweede eetgelegenheid van het landgoed in Leersum. In het hotel huisvest sterrestaurant Voltaire. LOF is gerealiseerd in een monumentale boerderij.

Monumentale boerderij
Van de oude, monumentale boerderij naast de Orangerie is volgens Parc Broekhuizen ‘een nieuw restaurantconcept gemaakt, dat de prachtige historie combineert met een setting uit de 21e eeuw’.

Als gast kijk je uit op de kasteelmuur en waan jij je in vroeger tijden en geniet je van de moestuin vol met (niet-)vergeten groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden. ‘Een aards paradijs.’

Hout
Bij de ontwikkeling van het concept gold voor interieurarchitect Judith van Mourik het motto ‘inspired by nature’. Het bruine palet herinnert aan vroeger, maar is tegelijk ook heel modern. De tafels, de stoelen, de banken, alles is maatwerk. Het hout van de tafels kwam van bomen uit het park.

Menu
Voor een menu van drie gangen betaal je 39 euro. ‘De kwaliteit zit hem in de bereidingen, niet in de bewerkelijkheid’, aldus chef Ewout. ‘We hebben een kaart in alle prijsklassen. Je kunt binnenkomen voor een kop koffie met mijn interpretatie van de appeltaart en mijn versie van de klassieke eclairs.’

Arrangement
Vooralsnog is Bistro LOF alleen geopend voor hotelgasten, van donderdag tot en met maandag van 10.00 tot 22.00 uur. Om kennis te maken, is een speciaal arrangement samengesteld.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Het Koetshuis in actie voor goede doel en jij kunt bieden

Volgend artikel

Kerstrecepten van Soenil Bahadoer en Vanja van der Leeden

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.